spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

„Brunch pe Măial” – tur special organizat în comuna Gura Râului

Știri din Județ

Publicitate

Un tur special va fi organizat duminică, 24 octombrie 2021, ora 13.30, în cadrul proiectului „Brunch pe Măial”, găzduit de comuna Gura Râului și cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Ca urmare a solicitărilor primite din partea publicului, organizatorii proiectului „Brunch pe Măial” au decis să organizeze un tur special în comuna Gura Râului, duminică 24 octombrie 2021, începând cu ora 13.30.

Programul turului este următorul:
– ora 13.30 – Întâlnire în centrul comunei, „în târg”;
– Vizită la Biserica „Sfânta Paraschiva”, monument istoric sec. XVIII – XIX;
– Vizită în spații amenajate în stil tradițional;
– Atelier de dansuri populare;
– Plimbare în natură spre Piatra Gurguiată, pe ruta str. Vârtochele – Fântâna La Cătană – Poieniţa Măialului- Chiatra Gurguiată.
– Degustare de produse tradiționale pregătite de Pensiunea Maria.


Pentru turul programat luni, 25 octombrie ora 12.00, numărul de participanți va fi limitat la 10 persoane.


Organizarea ambelor tururi și participarea publicului se vor face cu respectarea normelor în vigoare privind răspândirea pandemiei de Covid-19. Participarea la tururi se face numai pe bază de înscriere la adresa de e-mail brunchpemaial@gmail.com, pentru aceasta fiind necesare următoarele date: numele persoanei care face înscrierea, număr de telefon, numărul de persoane pentru care se face înscrierea.



Conceptul „Brunch pe Măial” propune parcurgerea unui tur tematic, deschis celor care vor să ia contact cu tradițiile, natura și cultura din Gura Râului. Astfel, traseul dă posibilitatea localnicilor și turiștilor să descopere într-un context inedit patrimoniul localității, alături de reprezentanți ai comunității – protopop Petru-Toader Damian și prof. Dumitru Cîmpean, care vor vorbi despre istoria, legendele și viață cotidiană din comună, precum și de referenți de specialitate ai CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și dansatori ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, care vor familiariza participanții cu dansuri populare specifice zonei.

Proiectul „Brunch pe Măial” este organizat de Asociația Culturală Ceata, cu sprijinul Primăriei Comunei Gura Râului, al Parohiilor Ortodoxe din Gura Râului și al CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, fiind o acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului