spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: De frica certificatului verde, sibienii au luat cu asalt centrele de vaccinare

Știri din Județ

Publicitate

După ce ieri au fost anunțate măsuri drastice pentru limitare răspândirii virusului COVID-19, zeci de sibieni au luat cu asalt centrele de vaccinare, încă de la primele ore ale dimineții.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat certificatul verde, necesar în aproape orice activitate de zi cu zi. Fie că este vorba despre vizionarea unui film, plimbarea sau achiziționarea de produse dintr-un mall sau servirea unei cafele într-un local, cei nevaccinați au interdicție. O altă măsură ce i-a speriat pe sibienii este instituirea carantinei de noapte, doar cei vaccinați sau trecuți prin boală mai pot circula liber între ora 05:00-21:00.

Cei mai mulți sibieni ce așteptau la centrele de vaccinare au fost reticenți în a vorbi cu mass-media, mulți dintre ei fiind rușinați că au venit să se vaccineze doar de frica restricțiilor.

„Am venit să mă vaccinez din cauza restricțiilor, dar nu vreau să fiu filmat pentru că, să zic așa, printre prieteni, cam eram antivaccinist inflăcărat.” a declarat un sibian ce a așteptat mai bine de o jumătate de oră la coadă

„Mă vaccinez pentru că nu am încotro, îmi e puțin frică de tot ce am văzut și auzit pe internet, dar nu vreau să stau în casă. Eu vreau să mă plimb, să beau o cafea liniștită la mall.” a declarat o sibiancă ce urma să intre la vaccinare

Și cei care voiau să organizeze nunți și botezuri sunt afectați, autoritățile anunțând că astfel de evenimente private sunt interzise pentru 30 de zile. De asemenea, purtarea măștii devine obligatorie atât în interior cât și în exterior.

Și accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri