spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Judeţul Sibiu: Elevii au revenit la şcoală. Doar unii

Știri din Județ

Publicitate

În 42 de şcoli din judeţ elevii au început orele online. Datorită faptului că personalul didactic nu a fost vaccinat în proporţie de 60% nu au putut primi elevii fizic la ore. De asemenea, Şcoala I. L. Caragiale din Sibiu este singura care a decis să înceapă cu un sistem hibrid: elevii din ciclul primar şi cei de a VIII-a merg fizic la şcoală dimineaţa, iar cei din restul claselor fac online, după masa.

În restul de 138 de unităţi şcolare elevii au mers la ore în format fizic. Conform deciziei Ministerului Educaţiei, în fiecare vineri se va evalua situaţia şi Consiliile de Administraţie din şcoli vor decide cum se va continua.

„Cursurile cu prezenţă fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu SARS-Cov 2, prevede același ordinul comun. Totodată, cursurile cu prezenţă fizică într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar/conexe, se vor suspenda pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.” informează Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…