spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Studenții militari ai AFT Sibiu au alergat la Maratonul Atenei

Știri din Județ

Publicitate

În zilele de 13 și 14 noiembrie a avut loc cea de-a 38-a ediţie a Maratonului Atenei („Athens Marathon. The Authentic”), cursă cu tradiţie la care au participat, alături de alți aproximativ 30.0000 de alergători, şi studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: plt.adj. pr. Francisc Șaroşi, sd.cap. Alexandru Riza, sd.cap. Alexandru Stoica, sd.cap. Maria Ion şi sd.cap. Maria Deac.

În contextul pandemic actual, fiecare cursă a Maratonului a fost împărțită în două grupe (A și B ), cu start diferit, desfășurându-se pe traseul dintre localitățile Maraton și Atena, cu sosire pe stadionul de marmură. Studenții sibieni au luat startul alături de 40 de cadeţi greci în grupa B a maratonului, aventura sportivă de pe meleaguri elene terminându-se cu rezultate bune pentru ei.

Studenții au alergat pentru prima dată această probă de 42 km. Nu le-a fost ușor pentru că între kilometrul 10 și 30 traseul a fost în urcare. Eu am alergat împreună cu ei primii 30 km, într-un ritm constant, astfel încât efortul să fie bine dozat, să termine cu bine proba. Au reușit datorită pregătirii și ambiției lor”, ne-a mărturisit colegul nostru plt.adj. pr. Francisc Șaroși, coordonatorul echipei AFT.


În clasamentul maratonului din grupa B, sd.cap. Alexandru Riza a ocupat locul 2, plt.adj. pr. Francisc Șaroși locul 187, sd.cap. Maria Ion locul 620, sd.cap. Maria Deac locul 621 și sd.cap. Alexandru Stoica locul 623.

Cel mai bun rezultat al echipei AFT a fost obţinut de sd.cap. Alexandru Riza, 3h 00′ 37″, rezultat care l-a plasat pe locul 160 în clasamentul general al maratonului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri