spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Atelier de teatru pentru adolescenți, pe scena Teatrului „Gong” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada 8 – 13 decembrie un atelier de teatru pentru adolescenți, coordonat de regizorul Robert Bălan. Aceștia vor fi provocați să își structureze ideile pentru a le pune în scenă sub forma unui performance cu titlul „online/offline – comedia pandemica”. 

Organizat în cadrul proiectului „Sibiu Plays!”, atelierul deschide o poartă culturală elevilor de liceu pentru o mai bună înțelegere a artei teatrale și a cooperării între tineri, oferind un canal de exprimare liberă într-un mod artistic și distractiv, promovând educarea prin participare.  Numărul de participanți la atelier este limitat la 10, iar sesiunea este deschisă exclusiv elevilor de liceu. Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, după regula „primul venit, primul servit”. Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea la toate cele șase sesiuni este esențială. Înscrierile se fac exclusiv prin e-mail la proiecte(@)teatrulgong.ro, vă rugăm specificați numele, vârsta și liceul. Programul pe zile va fi stabilit în funcție de organizarea grupului. 

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. 

Robert Bălan este, la bază, regizor de teatru. Dar activează în multe alte zone: este performer, jurnalist cultural, manager pentru propriile proiecte, uneori scriitor sau coordonator de volume colective și altele. În 2021 a primit un premiu UNITER („cel mai bun spectacol radiofonic”) pentru, culmea, un podcast. La Teatrul Gong a făcut două spectacole, unul pentru copii „Prințesele spion” și unul pentru adolescenți ”#projectfood”.

Izolare. Distanțare. Reguli. Măști. Online. Offline. Noi reguli. Dezinfectant. SCarantină. Online. Offline. Rată de infectare. ATI. Vaccin. Nu mai sunt valabile regulile de la prânz. Haos. Zoom. Messenger. Classroom. WhatsApp. Tik toc. Băi, da azi pân la ce oră sunt deschise magazinele? Online. Online. Online. Certificat verde. Declarație. Offline.

„ Da, da, a fost (și este) nasol. Dar să nu ziceți că n-a fost și amuzant? 

D-asta zic, hai să vedem și partea comică… Vă zic eu că iese o comedie tare… Și nu, nu negăm partea deloc plăcută. Dar cred că fiecare dintre noi are cel puțin o poveste legată de perioada asta, care dacă nu e comică, e, cel puțin, absurdă.

Propun să ne jucăm un pic cu poveștile astea, cu exerciții de improvizație, cu texte (ale noastre și ale altora), cu noile mișcări ale corpului învățate în ultimii doi ani. Vom face exerciții de scris, exerciții teatrale și altele. Iar la final le arătăm și altora cât de amuzantă e pandemia!”, a declarat Robert Bălan. 

**

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIȚII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC 

Accesul publicului se face în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, Pentru mai multe detalii, puteți folosi numărul de telefon 0269 210 906. 

Accesul în teatru este permis numai în condițiile unui triaj observațional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanților pentru mâini. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spațiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic. 

Mai mult decât atât, spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății. 

###

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă