spot_img
22.2 C
Sibiu
marți, 21 mai, 2024
spot_img

Premiera „Trei surori”, de A.P. Cehov, un succes pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu (TNRS) a prezentat, în week-endul trecut, premiera spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Andreea și Andrei Grosu, una dintre cele mai mari producții puse în scenă de Naționalul sibian în anul 2021. Gândit ca un dar pentru public în preajma Sărbătorilor, spectacolul „Trei surori” s-a bucurat de succes; iubitori de teatru din Sibiu, dar și din țară și chiar din Republica Moldova au fost prezenți la premieră, au urmărit acest spectacol impresionant și i-au răsplătit pe actori cu minute întregi de aplauze.

Publicitate

Suntem în fața unui mare text al dramaturgiei universale, pus în scenă de doi tineri regizori foarte talentați; avem o distribuție de excepție, din care fac parte unii dintre cei mai iubiți și apreciați actori ai noștri. Toate aceste lucruri fac din spectacolul Trei surori un succes incontestabil. Am privit cu bucurie, la finalul ambelor reprezentații, reacția emoționantă a publicului, care i-a rechemat la rampă chiar și de cinci ori pe actorii TNRS. Mulțumim publicului, mulțumim regizorilor, actorilor și tuturor celor care au muncit pentru acest frumos proiect. Acesta a fost darul nostru pentru public în preajma sărbătorii Crăciunului”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Din distribuția spectacolului „Trei surori” fac parte: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacșu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Văcaru–Lazăr, Mariana Mihu–Plier, Mihai Coman, Viorel Rață

În Trei surori se așteaptă. Se așteaptă iubirea, se așteaptă viața, se așteaptă începutul până când vine sfârșitul. Suntem aduși pe lume pentru iubire, zice unul dintre nefericiții lui Cehov, sintetizând  orice existența care pare neînsemnată. Iubirea suportă orice. E cea  care  dă sens încercărilor  noastre. Oamenii ăștia, care caută iubirea cu atâta neliniște și care sunt speriați de gândul că ar putea să nu fie văzuți și iubiți, sunt obiectul nostru de lucru în acest spectacol. Toți vor un singur lucru, să scape din viața în care sunt captivi, să fugă, să urle, să dărâme bariere invizibile, să respire aerul pe care l-au simțit când au îndrăznit să viseze. Să fie liberi. Întru iubire.

Următoarele reprezentații ale spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Andreea și Andrei Grosu vor fi programate la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu în luna ianuarie 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Țara parlamentarilor vampiri