spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu cere Primăriei clarificări cu privire la modificările efectuate la Registrul Comerțului (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Biroul Local USR Sibiu transmite următorul comunicat de presă:


S.C. TURSIB este societate pe acţiuni, înfiinţată în baza Hotărârii nr.79/1998 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Acţionarul unic al societăţii este Consiliul Local al Municipiului Sibiu.

Recent o parte a consilierilor locali au întreprins demersuri pentru ocuparea pozițiilor în Consiliul de Administrație Tursib S.A. prin concursuri transparente și bazate pe competențe. Ca răspuns la aceste demersuri am primit ieri din partea Primăriei Municipiului Sibiu o adresă prin care suntem informați că, în urma unor modificări efectuate la Registrul Comerțului, “ Consiliul Local Sibiu nu mai are calitatea de reprezentant al acționarului în Adunarea Generală a Acționarilor la societatea menționată anterior, această calitate fiind de drept reglementată în favoarea UAT Municipiul Sibiu “.

Solicităm pe aceasta cale, doamnei primar Astrid Fodor clarificări cu privire la întregul demers realizat, fără ca membrii Consiliului Local și Adunarea Generală a Acționarilor Tursib să fie informați prealabil pe această speță și considerăm că această acțiune are grave vicii de procedură și transparență.” – a declarat, Diana Mureșan, liderul consilierilor locali USR Sibiu.

De la depunerea jurământului de consilieri locali aleși de cetățenii Sibiului, am preluat toate atribuțiile și responsabilitățile cu care am fost însărcinați și pe care le îndeplinim cu seriozitate, în deplin respect față de comunitatea sibiană. Am participat astfel la toate ședințele Consiliul Local Sibiu în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021 și am luat decizii cu privire la instituțiile și societățile subordonate, care efectuează servicii publice, inclusiv Tursib S.A.

Precizăm că în nicio ocazie nu a fost menționată sau înscrisă pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local sau pe ordinea de zi a ședințelor Adunării Generale a Acționarilor la societatea comercială Tursib SA vreo modificare cu privire la statutul acestei societăți, ci doar la ”reînnoirea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație” a mai precizat Diana Mureșan

Față de angajamentul nostru public de a promova persoane competente și eficientizarea serviciilor publice, propunerea de a fi ocupate prin concursuri pozițiile respective este firească. Ne-am exprimat dezacordul față de continuitatea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație Tursib exact prin solicitarea de organizare a concursului, cu criterii profesionale clare și în condiții de transparență, la care de altfel pot participa și actualii membrii ai Consiliului de Administrație Tursib.



Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri