26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Bogdan Trif (PSD): Pensiile se vor plăti la timp! (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:
Creșterea salariilor, a pensiilor și alocațiilor sunt prioritățile programului de guvernare al PSD!
PSD a intrat la guvernare cu un program clar și perfect realizabil, ce prevede măsuri imediate de creștere a nivelului de trai al românilor.În privința protecției cetățenilor vulnerabili, prioritățile PSD sunt:
creșterea punctului de pensie de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022 creșterea pensiei minime: de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022, dar și acordarea unui ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru cei cu pensii mai mici de 1.586 de lei
creșterea alocațiilor: pentru copiii sub 2 ani, de la 427 de lei în prezent, la 600 lei de la 1 ianuarie 2022; pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022 creșterea salariului minim brut pe economie: de la 2.300 lei în prezent, la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.Am discutat cu colegul meu Marius Budăi, noul ministru al Muncii, care m-a asigurat că Executivul va face o rectificare de buget, iar pensionarii – pe care doamna Raluca Turcan îi anunța că nu mai sunt bani de pensii – își vor primi banii la timp.
Imediat după ce n-a mai fost ministru, doamna Turcan a ieșit public și a spus că banii din fondul de pensii au fost deturnați către Fondul de Rezervă al premierului, pentru a fi folosiți în bătălia din campania electorală internă a PNL. Doamna Turcan a spus chiar că Florin Cîțu a jucat la poker banii de pensii ai românilor. După ce a rămas fără funcție în guvern, din dorința de a-l incrimina pe cel idolatrizat până nu demult, doamna Turcan a uitat că a semnat, alături de ministrul de Finanțe, avizul prin care banii au fost mutați din fondul de pensii, în Fondul de Rezervă al premierului. A uitat doamna Turcan că, atunci când PSD a atras atenția asupra ilegalității acestei decizii, dânsa susținea vehement că Florin Cîțu este cel mai bun prim-ministru și cel mai valoros președinte de partid.
O invit pe doamna Turcan să lase mizele personale la o parte, pentru că nimeni nu s-a născut ministru și nimeni nu rămâne o veșnicie acolo! O invit să pună umărul, în calitate de parlamentar și de președinte al PNL Sibiu, la implementarea capitolului ce ține de protecția socială, luat 100% din programul de guvernare al PSD.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri