Programul Muzeului ASTRA pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României

Știri din Județ

Programul Muzeului ASTRA pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

În primul rând, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi deschis între orele 8 și 17. Nu în ultimul rând, în acest interval, aici vor avea loc următoarele activități:Ateliere gastronomice – Mâncăruri arhaice din ruralitatea românească de după Unire, în perioada interbelică.

Locație: Târgul de Țară, între orele 11.00 -16.00BACKGROUND INFO – vor fi pregătite prune uscate, fasole frecată cu ceapă călită și boya dulce,varză călită cu cârnaț (pentru cei care nu țin Postul Crăciunului), platouri cu slănină, ceapă, brânză proaspătă.

Ateliere de confecționare a jucăriilor de odinioară, alături de meșterul Magda DudăuLocație: Casa funcțională din Șeica Mică, între orele: 11.00 – 16.00;BACKGROUND INFO – meșterul Magda Dudău (județul Vâlcea)& vizitatorii Muzeului vor împleti cu fire de lână păpuși îmbrăcate în costume tradiționale, cu elemente tricolore.

Degustări de bunătățuri, ca odinioară: compot de mere făcut pe sobă; mere coapte în cuptor; pită cu slănină și mere!Locație: Casa de viticultor sas din Șeica Mică, între orele: 11.00 – 16.00;Ghidaje speciale: Comunități transilvane care au contribuit la Unire, între orele 12.00-16.00

Ghidaj specializat la Casa din Șcheii Brașovului ; Gospodăria din Almaș Arad;

Satele Mărginimii Sibiului în anii Unirii și în România Mare Gospodăriile Poiana, Tilișca, Săliștea SibiuluiExpoziție foto online: oameni și sate din România Unită (sau Mare)

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.La mulți ani, România!

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri