7.3 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

Ajutoare de urgență, oferite de Guvern, familiilor victimelor exploziei de la uzina mecanică Băbeni din Vâlcea

Știri din Județ

Guvernul a aprobat ajutoare de urgență răniților și familiilor victimelor exploziei de la uzina mecanică Băbeni din Vâlcea: 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată

Patru persoane și-au pierdut viața luna trecută într-o explozie produsă la Uzina Mecanică Băbeni și mai multe au fost rănite, iar Guvernul are pe agenda ședinței de vineri adoptarea unei Hotărâri pentru acordarea de ajutoare de urgență, potrivit hotnews.ro

  1. HOTĂRÂRE privind acordarea unor ajutoare de urgență

Actul normativ aprobat în ședința de guvern prevede acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor victimelor care au decedat sau au fost rănite în explozia produsă în data de 18 noiembrie a.c. la Uzina Mecanică Băbeni din județul Vâlcea, indiferent de veniturile acestora, astfel: 10.000 lei pentru fiecare persoană decedată; 8.000 lei pentru fiecare persoană rănită; 5.000 lei pentru fiecare persoană aflată în șoc traumatic.

Comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale: https://bit.ly/3Gc3SGM

2.HOTĂRÂRE pentru modificarea alineatului (2) al art.6 din anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 859/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizației de merit şi a Regulamentului de funcționare a Comisiei naționale pentru acordarea indemnizației de merit

Actul normativ aprobat în ședința de guvern modifică Regulamentul de funcţionare a Comisiei naţionale pentru acordarea indemnizației de merit, astfel încât hotărârile de nominalizare a personalităților româneşti cărora li se acordă indemnizație de merit vor fi adoptate  prin majoritatea voturilor membrilor şi reprezentanților prezenți la ședințele Comisiei Naţionale și nu prin unanimitate de voturi, așa cum era prevăzut până în prezent.

În Nota de Fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern se precizează că „în data de 18 noiembrie 2021, ora 15.45, la Uzina Mecanică Băbeni S.A, cu sediul în orașul Băbeni, str. Uzinei nr.65, județul Vâlcea, uzină pentru fabricare armament și muniție, s-a produs o explozie în timpul activității de delaborare mine antipersonal săritoare, secția pirotehnică.

Din cauza exploziei au decedat 4 angajați:
– Papoi Ion, 62 ani, șef echipă;
– Negru Ionel, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Nicula Petre, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Trăistaru Adriana, 52 ani, confecționer produse pirotehnice (cu un copil în întreținere).

În urma exploziei au fost rănite 3 persoane:
– Radu Elena, 52 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Nicolae Maria, 54 ani, confecționer produse pirotehnice;
– Pătrașcu Maria Alina, 42 ani, confecționer produse pirotehnice (cu doi copii în întreținere).
Alte 2 persoane se află în șoc traumatic.

Toate victimele au contracte individuale de muncă, fiind salariați ai Uzinei Mecanice Băbeni S.A.

Două dintre victimele rănite au fost transportate și internate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar o victimă a fost transportată și internată la o unitate medicală din București, având nevoie de o intervenție de specialitate oftalmologică.

Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare victimelor și se reglementează următoarele:
– acordarea de ajutoare de urgență în cuantum stabilit astfel:
– 7.500 lei pentru fiecare persoană decedată;
– 5.000 lei pentru fiecare persoană rănită;
– 2.500 lei pentru fiecare persoană aflată în șoc traumatic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare