spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Părintele ortodox cu 1.000 de copii

Știri din Județ

Publicitate

La Cisnădie, pe strada Ţesătorilor în Biserica Ortodoxă a fost astăzi forfotă mare. Părintele Laurentiu Broscăţeanu, împreună cu părintele Nicolae Vintilă şi enoriaşi voluntari pregăteau sute de pungi de cadouri pentru Sf. Nicolae. De astăzi până în 6 decembrie inclusiv, părintele vrea să distribuie dulciurile celor 1.000 de copii pe care îi simte ca şi ai săi. Lucrarea socială a părintelui Laurenţiu, cum îl ştiu localnicii, este deja cunoscută în comunitatea din Cisnădie, dar şi în Sibiu. De 13 ani părintele s-a dedicat nu doar slujirii credinţei ortodoxe, ci şi proiectelor social-umanitare.

Anul acesta a apelat la enoriaşi, la sponsori şi donatori şi a pregătit cele 1.000 de pachete de Sf. Nicolae. Este un moment important în viaţa bisericii din Cisnădie, care poartă hramul Sf. Nicolae şi ziua de 6 decembrie este una specială.

Dar părintele Laurenţiu nu duce cadourile dulci doar copiilor din Cisnădie care nu sunt aşa privilegiaţi de soartă. Merge până la comunitatea de la Seviş, dar şi la centrele rezidenţiale şi de tip familial din Cisnădie şi Cisnădioara, deţinute de diferite ONG-uri. Mai mult, de anul trecut, cu sprijinul enoriaşilor, trimite ajutoare şi copiilor din Kenya, Africa, prin intermediul acţiunii de acolo a doi preoţi ortodocşi. Zilele trecute, părintele Laurenţiu şi părintele Nicolae au fost la copiii din Valea Plopului. Cele 350 de suflete din comunitatea păstorită de părintele Nicolae Tănase s-au bucurat de revederea cu cei doi preoţi ortdocşi din Cisnădie. Ajutoarele consistente duse acolo au adus un pic de bucurie acelui mare proiect social.

Parintele Laurentiu Cisnadie
Parintele Laurentiu Cisnadie  e
Parintele Laurentiu Cisnadie
Parintele Laurentiu Cisnadie
Publicitate

2 COMENTARII

  1. 1. Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.
    2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
    3. Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
    4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri