19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de Consiliul Județean Sibiu

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu și compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020.


Wizz Air este cea de-a treia companie aeriană care operează zboruri la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și care beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de Consiliul Județean Sibiu, alături de companiile Lufthansa și Austrian Airlines, cu care au fost încheiate contracte în luna iulie 2021, respectiv în luna noiembrie 2021.


Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 Euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, conform Planului de alocare a capacității de operare depus de companie, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 Euro (291.703 locuri x 1,3 Euro/loc).


Wizz Air trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale în perioada asumată: 01.12.2021 – 30.11.2022.


Prin contractul încheiat cu compania Wizz Air, principalul operator de zbor care asigură curse de pe aeroportul nostru, vom reuși să menținem pentru sibieni un număr crescut de destinații în care pot ajunge. Ne dorim un județ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susținere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar și a autorităților. În cazul Wizz Air, compania și-a asumat alocarea unei capacități de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanțare”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.


Compania aeriană Wizz Air a început dezvoltarea operațiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. În prezent, Wizz Air operează zboruri directe de la Aeroportul Internațional Sibiu spre un număr total de șapte destinații, respectiv spre Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn și Karlsruhe Baden-Baden.


Consiliului Județean Sibiu este proprietarul, finanțatorul și autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu.

Ioana Căpățină – Purtător de cuvânt

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc