spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Adio, mască pe stradă! Cu excepţii

Știri din Județ

Publicitate

Instituţia Prefectului Sibiu a transmis astăzi că s-a luat hotărârea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a se scoate obligativitatea purtării măştii pe faţă în spaţiile publice deschis neaglomerate. În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri şi locurile unde se formează cozi se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Hotărârea de la Sibiu vine în urma deciziei naţionale a Guvernului pe aceeaşi speţă, luată miercuri.

Redăm mai jos comunicatul oficial:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință și a aprobat HOTĂRÂREA nr. 80 din 09.12.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum şi aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.242/2021.

Măsurile adoptate sunt cele care intră în competența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu și se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri şi locurile unde se formează cozi se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Prin hotărâre se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate.

Această hotărâre este publicață pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului Judeţul Sibiu şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda