spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Salvamontiștii au primit 17 apeluri pentru intervenții de urgență, în ultimele 24 de ore

Știri din Județ

Publicitate

Salvatorii montani au primit în ultimele 24 de ore 17 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă, în urma acţiunii salvamontiştilor fiind salvate 22 de persoane, potrivit Agerpres.

Potrivit Salvamont, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 17 apeluri: câte 3 pentru Salvamont Lupeni, Caraş-Severin – Muntele Mic şi Salvamont Gorj, câte 1 apel – pentru Salvamont Brezoi, Argeş, Sibiu, Braşov, Maramureş, Alba, Harghita.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane. Două au fost predate la Ambulanţă sau SMURD şi una la IML, arată Salvamont pe Facebook.

S-au mai primit 22 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Duminică, salvatorii montani din Braşov au intervenit pentru recuperarea a 6 persoane, de pe Tâmpa, care au ajuns la instalaţia de transport pe cablu după închiderea programului de funcţionare.

Apelul iniţial a vizat 15 persoane, care nu suferiseră nicio afecţiune şi care nu erau rătăcite, dar care doreau să ajungă în oraş cu telecabina. Ajunşi după încheierea programului de funcţionare, aceştia nu au mai avut cu ce să coboare şi au sunat la Salvamont, precizează sursa citată.

Salvatorii montani de serviciu i-au îndrumat să meargă la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportaţi cu autoutilitara.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor