12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

DiscoverEU: Începând din 2022, tinerii vor avea șansa de a călători și de a explora Europa cu trenul

Știri din Județ

Vești bune! Începând din 2022, DiscoverEU va face parte din programul Erasmus+!

Inițiativa DiscoverEU oferă tinerilor șansa de a călători și de a explora Europa, în special cu trenul, pentru experiențe de tip city-break.

Ce este DiscoverEU?
DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Mai multe detalii AICI

Întrucât 2021 este Anul European al Căilor Ferate, iar 2022 va fi Anul European al Tineretului, este de bun augur ca tinerii din Europa să profite de toate oportunitățile de a călători.
În acest context, și având în vedere relațiile deosebite pe care județul Sibiu le are cu Republica Moldova, am semnat și transmis către Președintele Parlamentului European, David Sassoli, o scrisoare de susținere, inițiată de către Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) Moldova, pentru integrarea rutei feroviare Iași-Chișinău-Odessa în programul #DiscoverEU. Tinerii din aceste regiuni pot, astfel, avea parte de experiențe inedite care vor contribui la dezvoltarea lor personală și profesională, devenind ambasadori ai valorilor Uniunii Europene. Este o șansă de a consolida coeziunea europeană, dar și turismul regional, mai ales acum, în aceste momente. (detalii aici: https://idep.md/2021/12/70-organizatii-cer-respectuos-presedintelui-parlamentului-european-aprobarea-ua-rmdiscovereu/).

Sunt convinsă că această inițiativă are toate șansele de reușită și sunt onorată să o susțin pentru ca tinerii din România, Republica Moldova și Ucraina să aibă încă o ocazie de a explora Europa și de a-i cunoaște valorile!” – a anunțat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri