11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

Muzeul ASTRA schimbă tarifele de vizitare și taxele practicate în anul 2022

Știri din Județ

Muzeul ASTRA schimbă tarifele de vizitare și taxele pentru servicii în anul 2022. În contextul generat de criza produsă la nivel internațional, regional și local, de pandemia Covid-19, anul financiar 2021 a adus multiple provocări Muzeului ASTRA.

Am readaptat programele noastre în funcție de restricțiile impuse de pandemie, însă contextul sanitar internațional s-a simțit din plin în numărul limitat de vizite din partea turiștilor din străinătate, asupra căruia vom reveni cu precizări într-un comunicat de presă de bilanț. Încasările și investițiile noastre au fost orientate îndeosebi către segmentul de restaurare și conservare al patrimoniului cultural. Ca să putem să continuăm misiunea noastră de a fi un pol al culturii și al multiculturalității din România, suntem nevoiți să majorăm tarifele aplicate pentru vizitarea Muzeului ASTRA, dar și cele alocate serviciilor prestate aici.

,,Am încercat să creștem procentul de autofinanțare atât prin creșterea valorii încasărilor reale din bilete vândute și servicii prestate cât și prin eficientizarea alocării resurselor umane spre activitățile productive, uneori neglijând funcțiile de bază ale instituției. Am diversificat, am crescut numărul, frecvența și calitatea activităților culturale organizate pe tot parcursul anului, atât în sezon cât și în extra sezon, atât cât restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei și prevenirea infectării cu Covid-19 ne-au permis. Am reușit să atragem finanțări substanțiale din fonduri nerambursabile naționale și internaționale pentru a continua programele culturale asumate și pentru a ne continua dezvoltarea, pentru a ne menține cât mai vizibili, mai activi și mai relevanți în piața internațională a operatorilor culturali. Am analizat și comparat taxele și tarifele practicate de Muzeul ASTRA cu al altor instituții de profil din România, de importanța natională, luând în calcul și anvergura și calitatea ofertei culturale a acestora. Am ținut cont de indicele de inflație, creșterea prețurilor la materii prime și materiale, creșterea veniturilor populației, dar și de creșterea, pe cale de consecință a costurilor de organizare și a cheltuielilor de întreținere a Muzeului ASTRA. Am ținut cont de diversificarea nevoilor publicului și adaptarea la cerințele tuturor categoriilor de beneficiari, dar și de impactul pe care acest lucru îl va avea asupra bugetului instituției noastre. Odată cu schimbarea planului tarifar avem în vedere extinderea, modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii culturale a Muzeului ASTRA pentru a continua să livrăm produse culturale de cea mai înaltă calitate. Intenționăm să continuăm dezvoltarea instituției noastre și să aplicăm proiecte pe diverse fonduri europene, naționale și internaționale, situație care necesită asigurarea cofinanțării. Avem în vedere creșterea valorii veniturilor proprii reale încasate cu până la 20% față de cele realizate în 2021. Suntem convinși că toți cei care iubesc fenomenul ASTRA vor înțelege și ne vor fi alături în număr mare, pentru că merităm!”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

ARGUMENTE pentru abonamente anuale @ Muzeul ASTRA:

Muzeul ASTRA este singurul din țară care oferă comunității locale și nu numai acces nelimitat la colecții și o infrastrucutra culturală unică (peste 400 de construcții originale, conservate și restaurate, peste 100.000 de obiecte autentice expuse în interioarele caselor și atelierelor meșteșugărești, animale și păsări de curte din rase arhaice locale, grădini de flori și legume, plantații de pomi fructiferi, culturi de cereale și plante tehnice) toate facilitățile (alei senzoriale, trasee prin natură, locuri de odihnă și popas) și acțiunile culturale organizate de Muzeul ASTRA (animații culturale, ateliere de educație muzeală, demonstrații practice, spectacole și reconstituri ale obiceiurilor tradiționale). Aici avem aer curat, liniște, siguranță, într-un mediu plăcut și prietenos. Media de utilizarea a abonamentelor este de 24 intrări / an / abonament.

EXEMPLE/ COMPARAȚII
Abonament de familie (300 lei anual părinți + copii <14 ani):

< 1 leu / zi / familie
Exemple/ comparații:
Părinți + 2 copii – 88 lei / vizită, prețul abonamentului include 3 vizite, cea de-a patra este la jumatate de preț, iar de la cea de-a cincea vizită – gratuit
Echivalent a 2 ieșiri la pizza / fast food, 3 iesiri la cinematograf și ½ abonament anual Netflix pentru doar 2 utilizatori





Abonament pensionari
< 25 bani / zi / persoană
Abonament individual (adulți)
50 bani / zi / persoană
Abonament elevi studenți (40 lei, în baza carnetului de elev/student):
10 bani / zi / persoană
Exemple/ comparații:
1 pachet de tigari + latte machiato + croissant,
1 pizza XL+ bere, 2 șaorme cu de toate
1 lună de abonament Netflix,
2 luni de abonament Spotify
½ lună abonament la sala de fitness
Bilet individual @ Muzeul ASTRA/ 2022 – 35 lei / zi

Bilet intrare muzee naționale: 20-60 lei – vizite < 3 ore


Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu
Tel.: 0721579684

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri