20.2 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Mediaș: 6 milioane de lei din fonduri europene pentru gestionarea pandemiei în școli

Știri din Județ


Luni, 10 ianuarie 2022, a fost semnat la sediul Primăriei Mediaș contractul de finanțare aferent proiectului „Consolidarea capacității unităților de învățământ din Municipiul Mediaș, județul Sibiu, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS COV 2 – 2020“.

Proiectul este finanțat integral din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de peste 6 milioane de lei.
Obiectivele proiectului constau în achiziționarea de echipamente de protecție, precum și dispozitive medicale pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul nostru, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID 19.


Astfel, vor fi achiziționate echipamente de protecție în valoare de peste 2.350.000 lei, constând în aproximativ 730.000 de măști faciale pentru adulți și 300.000 de măști pentru copii, aproximativ 16.500 halate de unică folosință, peste 26.000 de litri dezinfectant suprafețe de nivel mediu, 12.000 de litri dezinfectant pentru nebulizator și aproximativ 40.000 de litri dezinfectant de mâini.


În ceea ce privește dispozitivele medicale care vor ajunge în instituțiile școlare, valoarea acestora este de peste 3.600.000 lei și constau în aproximativ 200 de echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare, 390 de lămpi bactericide UV, precum și peste 170 de dispensere pentru prosoape de hârtie.


6 milioane de lei este valoarea contractului pe care l-am semnat, pe fonduri europene nerambursabile, pentru consolidarea capacității unităților de învățământ din Municipiul Mediaș, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS COV 2. Concret, acest proiect este împărțit în două etape, și anume valoarea de peste 3 milioane de lei pentru achiziția de echipament automat de dezinfecție prin nebulizare și lămpi bactericide. Cea de-a doua etapă a proiectului, care are valoarea de peste 2 milioane de lei se referă la achiziția de dezinfectanți mâini, dezinfectant pentru nebulizator și dezinfectanți suprafețe pentru nivel mediu. Menționez faptul că este pentru prima dată când Primăria Municipiului Mediaș face o astfel de achiziție din fonduri europene nerambursabile“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri