11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Misterul petrecerilor private, ce „dispar” subit, după un apel la 112

Știri din Județ

Cazurile noi de COVID, din județul Sibiu, reapar ca ciupercile după ploaie. Zilnic, sute de persoane se infectează iar incidența crește accelerat în tot județul. Totuși, unele localuri nu renunță la organizarea de petrecerile private, deși acest lucru este strict interzis.

Mai multe surse Sibiu Independent ne-au contactat pentru a ne atrage atenția asupra organizării unor petreceri private pe raza municipiului Sibiu, dar și a comunei Slimnic. Cetățenii au declarat faptul că au sunat la 112 ca să anunțe evenimentele private, în speranța că Poliția Sibiu să intervină pentru aplicarea legii, instituite în perioada pandemiei Covid. Totuși, surpriză! Conform apelului la 112, sursa noastră afirmă faptul că deși a anunțat petrecerea ilegală la 112, operatoarea STS i-a făcut legătură cu ofițerul de serviciu al IPJ SIBIU, acesta încercând să-l convingă pe apelant despre faptul că, restaurantele pot funcționa fără probleme. Atunci când apelantul a insistat pe organizarea petrecerilor private, ofițerul de serviciu a dat asigurări că va trimite echipaje de Poliție pentru verificarea situației. Acolo, oamenii legi au întocnit documente precum, în locațiile respective nu se organizau evenimente private ci erau doar clienți. Doi dintre aceștia au fost chiar și sancționați, cu avertisment.

Ne întrebăm și noi, retoric, cum poate fi amendat un client, pentru neportul măștii de protecție dacă acesta servește cina sau bea un pahar de vin? Este cumva vorba despre o mușamalizare a patronilor ce organizează petreceri private, în stil baroc, pe moșia județului Sibiu? De ce sunt asupriți patronii onești de localuri, ce înțeleg gravitatea pandemiei COVID și aleg să respecte legea, pierzând mii de euro, iar alții postează pe paginile oficiale de Facebook, cu nonșalanță, poze de la botezuri și cine festive? Sau credeți că zecile de platouri de lemn, filmate și decorate cu aceeași fel de mâncare, sunt livrate la domiciliu?

„Există un apel la 112, în data de 15 ianuarie, ora 18:36. În local nu era organizată nici o petrecere, fiind depistați doar doi clienți ce nu purtau masca de protecție. Sesizarea a fost pentru nerespectarea măsurilor privind pandemia COVID, și nu de organizare a unei petreceri.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 4,27/1000.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri