19.1 C
Sibiu
marți, 10 septembrie, 2024

Adrian Bibu propune proiecte importante pentru orașul Sibiu (CP)

Știri din Județ

Adrian Bibu, consilier local PNL şi administrator public al judeţului Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Bugetul local pe anul 2022 al municipiului Sibiu este în faza de construcție. Am elaborat, astfel, împreună cu toți colegii mei liberali o lista de obiective pentru acest an și le-am discutat, ulterior, alături de Virgil Popa și Ovidiu Spătari, cu primarul Sibiului și colaboratorii săi. Susținem proiectele incluse deja în propunerea de buget pentru acest an dar, pe lângă acestea, grupul de consilieri PNL, cu sprijinul partenerilor din FDGR, inițiază alte câteva proiecte importante pentru oraș:

Constituirea ADI ZONA METROPOLITANĂ și ADI PĂLTINIȘ
Am convenit cu doamna primar înființarea celor două asociații de dezvoltare intercomunitară, împreună cu unitățile administrativ-teritoriale învecinate Sibiului. Scopul este, evident, de a asigura o dezvoltare coerentă și de a rezolva problemele locuitorilor din zona extinsă a municipiului Sibiu. Obiectivul nostru este ca în următoarele luni ambele demersuri să se concretizeze.

Cumpărarea terenului de pe Aleea Geniștilor de la DPC SA și amenajarea sa în folosul public.

O NOUĂ VARIANTĂ DE ACCES SPRE MEDIAȘ ȘI/SAU AUTOSTRADĂ
Analiza realizării unei noi căi de acces din municipiul Sibiu la DN 14 (eventual prin prelungirea străzii Dr. Bagdasar) sau la autostradă este una dintre temele cu privire la care am convenit să se pronunțe specialiștii în 2022, cu ocazia realizării PMUD și a dezbaterilor care vor urma. Urmărim, între altele, descongestionarea viaductului Gara Mică și asigurarea de noi legături pentru cartierul care se dezvoltă în zona străzii Căprioarelor.

UN NOU PASAJ LA GARĂ
Identificarea de soluții pentru crearea unei noi legături rutiere, subterane, între zona Gară/Mall și Calea Gușteriței este o prioritate asupra căreia am convenit cu doamna primar. În perioada următoare se va iniția corespondența cu CFR, proprietarul terenului.

STRĂZI NOI
Străzile de legătura între Zona Industrială Vest (strada Turda) și cartierul noului Spital Județean (Calea Șurii Mici), între Turnișor (str. Ogorului) și cartierul noului Spital Județean (Calea Șurii Mici ), între str. Ocnei și Podul Terezian /Gladiolelor (prin curtea fostei Independența) sunt deja prevăzute în propunerea proiectului de buget. În plus, noi propunem crearea unei noi legături între strada Lemnelor și Metalurgiștilor (care să faciliteze accesul la Podul Neculce dinspre viaductul Kogălniceanu), iar aceasta va face subiectul unor documentații tehnice care vor fi elaborate în 2022


Primăria a avansat deja discuții cu deținătorii de proprietăți pentru unele dintre aceste proiecte sau a inițiat demersuri, iar noi le vom susține alături de partenerii politici.
Am discutat, de asemenea, posibilitatea preluării drumurilor din Tropinii Noi (schimb de teren sau cumpărare). Drumurile se află acum în proprietatea Primăriei Rășinari, deși, din punct de vedere administrativ, acestea se află în municipiul Sibiu.

Studiu de prefezabilitate pentru reabilitarea Parcului Sub Arini, între str. Argeșului și str. Ludoș. Primăria Sibiu are deja în lucru un proiect de reamenajare peisagistică pentru Sub Arini (zona până la strada Argeșului), demersul nostru venind, practic, în continuarea acestuia.

DEPARTAMENT PENTRU IMM-uri
Reconfigurarea organigramei Primăriei Sibiu prin înființarea unui departament dedicat relației cu întreprinderile mici si mijlocii.

EDUCAȚIE/ SPORT
– Reabilitarea fostului Liceu CFR este deja bugetată în proiectul propus de Primăria Sibiu, iar în cadrul discuțiilor am convenit asupra utilizării acestui spațiu pentru relocarea Colegiului Pedagogic, fiind un spațiu mai generos.
– Continuarea modernizării și/sau amenajării rampelor de acces în unitățile de învățământ.

– Continuarea modernizării laboratoarelor școlare de la Colegiul Economic, de la Terezianum, Energetic, “Avram Iancu” și “Independența”, a internatului Liceului Terezianum și a celui aparținând Liceului Independența, precum și modernizarea cantinei de la Terezianum.
-Grădiniță nouă în Gușterița
Aceste proiecte se vor afla, până la sfârșitul anului, în diferite faze, unele urmând a se încheia după 2022.
-Amenajarea de terenuri multifuncționale în incintele curților școlilor generale nr. 1, nr. 4, nr. 8, Școlii Regele Ferdinand și la Școala Regina Maria (dacă suprafața disponibilă permite).
– Amenajarea sălilor de sport ale Scolii Generale nr.18 și Liceului Constantin Noica.

Am insistat și pentru identificarea unui teren în Păltiniș pentru dezvoltarea unei baze sportive, dar și asupra faptului ca toate aceste facilități să poarte numele unor mari sportivi.

De altfel, preocuparea mea și a colegilor mei pentru investițiile în domeniul sportului este cu atât mai naturală cu cât un număr important de sportivi sibieni se pregătesc pentru participarea la Olimpiada din 2024, obiectiv pentru care trebuie sprijiniți real și consistent.

ÎNFIINTAREA DE NOI AGENDE și finanțarea celor existente
Accesul pe baza de proiecte la resursele financiare ale Municipiului Sibiu trebuie fie egal pentru toate organizațiile și de aceea vom da posibilitatea depunerii de proiecte și cluburilor sportive aflate sub autoritatea statului (CSM, CSS etc). Acestea vor avea la dispoziție, în 2022, finanțări în sumă totală de 300 mii lei.

Am convenit împreună asupra înființării Agendei de Tineret (300 mii lei) și analizăm posibilitatea înființării unui Club Sportiv Municipal sub autoritatea Consiliului Local. Înființarea acestuia ar facilita sprijinirea echipelor de prime divizii, Hermannstadt și CSU.

Agenda Sănătății, înființată la inițiativa noastră, va pune la dispoziția spitalelor din municipiul Sibiu, pentru proiecte, suma de 4,5 milioane lei in 2022.

SĂNĂTATE ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ
– Achiziționarea unui imobil în scopul relocării DSP și extinderii ulterioare a Spitalului de Pediatrie din Parcul Astra.
-Construcția unui nou Cămin pentru persoane vârstnice, dat fiind faptul că Municipalitatea plătește chirie pentru spațiul din strada G. Coșbuc în care funcționează în prezent. Pentru acesta Primăria Sibiu a identificat deja un teren în zona Lacului lui Binder. Conex acestui cămin am propus crearea unui centru de servicii integrate și am convenit cu doamna primar că vom căuta soluții inclusiv pentru crearea unui Centru Respiro pentru asistenții sociali, pe aceeași locație.

Cultură și ONG-uri
Am convenit continuarea susținerii instituțiilor de cultură din municipiul Sibiu, ca și până acum, pe baza de proiecte depuse pe agenda de specialitate. În plus, la nivelul municipiului se va identifica o clădire în scopul dezvoltării unui Hub Cultural, un spațiu destinat ONG-urilor.

– ZIUA SIBIULUI
Vom iniția recunoașterea ZILEI SIBIULUI, în fiecare an, pe 20 decembrie, data primei atestări documentare a orașului în 1191, precum și susținerea de proiecte de promovare a valorilor și istoriei locale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Loc nou de joacă în comuna Rășinari

Început de an școlar la Mediaș