3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EDITORIAL: Birocraţia bate logica elementară

Știri din Județ

Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul, spunea cineva. Din păcate sintagma plină de tragism este mereu valabilă. Ministrul Educaţiei a oferit, din nou (a câta oară), noi mostre din silogismul gândirii birocratice româneşti: colegii de clasă a unui elev cu COVID merg la şcoală, altfel primesc absenţe. De ce? Pentru că aşa scrie în ordinele emise de el, şi aprobate de alţi miniştri şi birocraţi. Ministrul Educaţiei spune că DSP-urile decid dacă sunt elevii contacţi sau nu (logica elementară ne scapă). Tot el declară că elevii poartă toţi corect masca la şcoală, deci nu sunt contacţi.

Dacă nu aţi înţeles nimic, nu este vina voastră. Logica eludează capul ministrului Educaţiei, cum ar spune şi un cântec recent toţi ţăranii au ajuns politicieni. Aici, ţărani, fiind doar un termen peiorativ care descrie un om incult… sau semidoct. Şi este plin Guvernul de ei. Dar Ministrul Educaţiei oferă mostră după mostră de lipsă de logică şi multiple abilităţi birocratice. Atât. Fără inteligenţă. Asta îl eludează de-a dreptul.

Orice părinte, elev sau profesor din România ştie că în şcoli masca NU se poartă corect de elevi niciodată. Mereu e sub nas, sau distanţată de faţă sau complet dată sub bărbie. Şi este firesc să fie aşa, pentru că sunt copii. Dacă adulţii nu pot purta măştile corect, de ce ar face-o elevii? Urmând logica aceasta am deduce că elevii dintr-o clasă cu un caz COVID, devin automat contacţi. Şi se impun măsuri. Dar nu şi la noi. Dacă regulile stabilite de politicieni spun altfel, adevărul este mereu la ei. De fapt de 30 de ani, în România, statul NU greşeşte niciodată. Nici când nu îşi respectă promisiunile sau propriile legi. Dă altele sau le amână în aplicare. Doamne fereşte însă ca un cetăţean să nu le respecte!

Revenind la lipsa de logică a ministrului Educaţiei, Dumnezeu ştie cine îl ţine cu dinţii pe post, acesta nu vede expozia de cazuri COVID din România. Nu vede că tot mai mulţi profesori au COVID. Şi, culmea, toţi profesorii sunt declaraţi FĂRĂ contacţi în şcoală…. deşi au predat la mai multe clase în format fizic. Pentru că aşa spune birocraţia din regulile inventate de ministrul Educaţiei cu cel al Sănătăţii.

Norocul nostru că varianta asta de COVID, omicron nu este chiar aşa mortală. Dar se diseminează lejer. Ştiţi de ce? Pentru că acest „coronovirus” nu înţelege birocraţia şi regulile politicienilor, el înţelege doar logica, biologia şi fizica. Materii la care un trecător ministru al Educaţiei se pare că a fost mai mult absent….

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș