19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sibienii care doresc să sprijine sistemul medical o pot face prin donații către Asociația Pneumologia

Știri din Județ

Sibienii care doresc să sprijine Spitalul de Pneumoftiziologie în această perioadă dificilă, generată de pandemia COVID-19, o pot face prin donații și sponsorizări către Asociația Pneumologia.


Această organizație a fost înființată în anul 2011, de un grup de medici, cu scopul de a ajuta spitalul să achiziționeze aparatură medicală, medicamente, materiale sanitare și orice tip de echipament necesar pentru creșterea calității serviciilor medicale în beneficiul pacienților noștri.

Mulțumim pe această cale celor care în anii precedenți s-au implicat fie prin direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, fie prin donații și sponsorizări directe, constând în bunuri sau bani.
Am învățat de-a lungul anilor că nu putem face nimic de unii singuri, ceva care să conteze cu adevărat pentru oameni și comunitatea în care trăim. În calea mea am întâlnit mulți oameni buni, buni și cu suflet mare! Care au venit alături de noi, în efortul nostru de a-i ajuta pe oamenii bolnavi. Și le mulțumim pentru asta! Eu cred că împreună vom reuși să facem lucruri bune pentru cei suferinzi, care uneori nu mai au puterea să strige după ajutor!, spune dr.Violeta Frâncu, președintele Asociației Pneumologia Sibiu.
În anul 2021 Asociația Pneumologia a sprijinit spitalul cu aparatură și medicamente în valoare de aproape 200 000 de lei. Printre acestea se numără 27 de concentratoare de oxigen, 3 500 truse de perfuzii, 6 000 de seringi, precum și medicamente în valoare de peste 20 000 de lei.
Este o preocupare constantă a noastră să acordăm servicii medicale la cele mai înalte standarde și să îmbunătățim condițiile hoteliere oferite pacienților. În acest sens, Asociația Pneumologia este un partener pe care spitalul s-a sprijinit constant în ultimii ani. Ceea ce putem să îi asigurăm pe sibieni este că și în anul 2022 echipa medicală a Spitalului de Pneumoftiziologie va fi la fel de aproape de oameni și vom depune toate eforturile pentru ca, prin serviciile oferite, să ajutăm cât mai mult populația să depășească perioada de pandemie, spune Alina Graur, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

În perioada pandemiei COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este nominalizat de Ministerul Sănătății drept spital pentru tratarea cazurilor confirmate sau suspecte de COVID-19, conform Ordinului MS nr.434/2021 actualizat. Prin urmare, spitalul are o structura organizatorică avizată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, pentru perioada de funcționare ca unitate de bază nivel III pentru pacienții COVID-19, incluzând o ZONĂ ROȘIE pentru tratarea cazurilor confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2, cât și o zonă Non Covid, unde sunt tratați pacienții cu alte boli pulmonare, inclusiv tuberculoză.

Menționăm că în anul 2021, în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost consultați peste 13.500 pacienți, adulți și copii. De asemenea, aproape 2200 de pacienți au fost internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie în regim spitalizare continuă și alți 929 în regim spitalizare de zi. 759 dintre pacienții internați au fost pacienți COVID pozitivi. Cu privire la examinările paraclinice, numărul radiografiilor efectuate a fost de aproape 12.000, iar numărul analizelor medicale de 93.342.

Cei care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu prin donații către Asociația Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania. De asemenea, prin completarea Formularului 230, orice salariat poate direcționa 3,5% din impozitul pe venitul annual. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul spitalului – http://spital-tbc.ro/asociatia-pneumologia/

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc