spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Reciclarea metalului

Știri din Județ

Publicitate

Deșeurile de metal, cel mai întalnit și valoros metal care poate fi reciclat este aluminiul, pe care il găsim în principal în doze de băuturi, precum și în ambalaje de parfum sau deodorant. Iată o listă mai cuprinzatoare:

Publicitate
  • doze de bautură
  • cutii de conserve
  • capace de borcane
  • recipiente alimentare
  • tuburi de deodorante sau alte sprayuri
  • folie de aluminiu curată

Există, insă, și o serie de metale ce nu pot fi reciclate între care: ambalajele din metal din care nu a fost eliminat continutul, ambalajele metalice de vopsea sau alte produse contaminate cu diverse substanțe toxice, folia metalizată cu care este învelită ciocolata sau alte alimente.

Pentru a fi acceptat în centrele de reciclare selectivă, metalul trebuie să fie curat. De aceea, înainte de a fi duse la tomberon, recipientele trebuie spălate cu apa și apoi presate, ca sa ocupe cât mai puțin spațiu. Atenție la elementele metalice care provin de la electronice sau electrocasnice! Acestea trebuie duse în centre specializate pentru că nu sunt acceptate la orice punct de reciclare. E bine de știut și faptul că metalul se aruncă în același tomberon cu plasticul, adică cel galben, potrivit ecotree.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ