23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Elevii și cadrele didactice s-au strâns într-o horă pentru a celebra Ziua Unirii Principatelor Române

Știri din Județ

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române , sărbătorită în fiecare an în data de 24 Ianuarie, elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu și elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș au desfășurat activități specifice sărbătorii naționale.

Elevii din au cântat și au dansat Hora Unirii, iar cei mici au colorat, au ascultat întâmplări povestite pe înțelesul lor despre Unire, au discutat despre țară și dragostea de țară și despre cât de important este să fim uniți. În clasele mai mari, au avut loc prezentări care au subliniat contextul și înfăptuirea Unirii, reformele lui Alexandru Ioan Cuza și importanța actului istoric de la 24 ianuarie 1859.

Hora Unirii este unul dintre simbolurile sărbătorii naționale prin care românii celebrează în fiecare 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române.

Centrul de Educație Incluzivă Turnu Roșu și Centrulul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș sunt centre pentru copii nevoie speciale și fac parte din cele cinci unități de învățământ din județ aflate în subordinea Consiliului Județean

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri