18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș va fi reabilitat și modernizat

Știri din Județ

• A fost semnat contractul pentru elaborarea documentațiilor tehnice, asistență tehnică și execuțielucrări

• Valoarea contractului este de peste 3,5 milioane lei 

Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru elaborareadocumentațiilor tehnice, asistență tehnică și execuție lucrări în vederea modernizării și reabilitării Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș, una dintre cele cinci unități de învățământ special aflate în subordine.

În urma finalizării acestei investiții, cei 122 de elevi din Municipiul Mediaș și din localitățile limitrofe vor învăța în spații modernizate, adaptate pentru nevoile lor speciale.

“Confortul spațiului în care lucrezi este de cele mai multe ori asociat cu performanța. De aceea, mă bucur să dăm startul unei investiții care va aduce numai beneficii: copiii și cadrele didactice se vor putea bucura de un spațiu prietenos, activitățile educative vor fi mult mai atractive pentru copii și deopotrivă, costurile aferente utilităților vor fi mai scăzute datorită eficientizării energetice a clădirii”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme SC TERA COM SRL și SC ARTIFEX ENGINEERING SRL, oferta acestora fiind singura depusă în cadrul procedurii de licitație publică. Valoarea totală a contractului este de 3.582.069,17 lei fără TVA.

Durata contractului este de 18 luni, la care se adaugă o perioadă de garanție pentru lucrări de 60 de luni. În prima etapă se vor elabora documentațiile tehnice, urmând ca în termen de 12 luni de la emiterea ordinului de începere, constructorul să execute lucrările pentru reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire dintre cele trei existente. Este vorba de clădirea unde funcționează unitatea de învățământ special și în care se desfășoară activitățile didactice și programele de terapie, precum și de clădirea unde este amenajată sala de sport.

Vor fi executate lucrări pentru refacerea instalației de apă-canal, a celei termice și electrice, înlocuire pardoseli, finisaje interioare,recompartimentări. Clădirea principală, unde copii își petrec cel mai mult timp, va fi izolată termic, iar curtea va fi modernizată cu gazon și pavaj tactil pentru persoanele cu dizabilități vizuale.

La sfârșitul lucrărilor de execuție, tot în cadrul acestui proiect, CSEI Mediaș va fi dotat cu echipamente IT, mobilier pentru sălile de clasă, precum și cu echipamente medicale de mici dimensiuni pentru cabinetul medical (termometru, tensiometru, glucometru).

Investiția se realizează în cadrul proiectului ”Reabilitare, modernizare și dotare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș”, pentru care Consiliul Județean Sibiu a atras fonduri europene, prin Programului Operațional – Regional 2014 – 2020.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri