17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Array

FOTO: Sticle de „Кока-Кола”, cumpărate dintr-un magazin din Sibiu. Mesaje subliminale din partea rușilor?

Știri din Județ

Coincidență sau nu, cu tensiunile actuale dintre Rusia și Ucraina, la magazinul „La Doi Pași ” din zona Kogălniceanu din Sibiu, au apărut primele sticle de suc Coca-Cola, având eticheta scrisă exclusiv în limba rusă. Tensiunile dintre cele două țări pot avea repercursiuni și asupra României.

Vânzarea de produse în altă limbă, pe teritoriul României este strict interzisă. Conform legislației Europene, orice produs care este vândut în România sau țară membră, trebuie să aibă tradus, orice alt text scris într-o altă limbă. Reporterii Sibiu Independent au luat legătura cu mai multe surse din cadrul companiei Coca-Cola și care ne-au dat asigurări despre faptul că sticlele cu eticheta în limba rusă nu aparțin distribuitorului autorizat. Cel mai probabil, sticlele au venit din Rusia printr-un alt distribuitor.

Publicitate

Făcând parte din NATO, dar și datorită așezării sale, aproape de granițele Ucrainei, România poate să fie, în cazul unei invazii rusești, ținta unui război. Fie el de natură psihologică sau fizică. Recent, Kremlinul a cerut NATO să îşi retragă trupele din România şi Bulgaria, dar şi să se angajeze că nu se va extinde în estul Europei. Astfel, nu putem nega pala mică de amenințare indirectă, pe care Rusia ne-a aruncat-o.

Magazinele La Doi Pași sunt din lanțul Metro, însă sunt franchise.

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Magazinele „La doi pași”, chiar dacă sunt franciză a rețelei Metro, pot să se aprovizioneze și de la alți distribuitori.

    Sticlele menționate în articol provin din Ucraina, nu din Rusia și sunt probabil produse tot în România, în Suceava, dar sunt destinate altei piețe.

    Sigur că cele două limbi – rusă și ucraineană – folosesc același alfabet, însă există diferențe de formă între cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic