5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță se implică în problemele Secției Clinice Boli Infecțioase a SJU Sibiu în valul cinci al pandemiei de COVID-19 (CP)

Știri din Județ

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță transmite următorul comunicat de presă:

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) a vizitat vineri, 28 ianuarie, Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acesta a discutat cu Medicul Șef Victoria Bîrluțiu despre situația pacienților internați cu COVID-19 în Secția Clinică Boli Infecțioase, dar și despre probleme și lipsurile cadrelor medicale. Eurodeputatul a fost însoțit de președintele filialei județene USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, precum și de consilierul județean Adrian Echert.


Suntem în plin val cinci al pandemiei de COVID-19, cu o incidență de peste 20 la mia de locuitori în municipiul Sibiu. În Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți a SJU Sibiu sunt internați 54 de pacienți infectați cu SARS-COV-2. Multe dintre nevoile secției, care nu erau acoperite la debutul crizei sanitare – echipamente medicale, tratamente – sunt, acum, în mare parte asigurate. Există, bineînțeles, și probleme, iar în calitate de europarlamentar sibian mă voi asigura că acestea sunt rezolvate în cel mai scurt timp”, declară Nicu Ștefănuță.


Concret, problemele principale cu care se confruntă Secția Clinică Boli Infecțioase sunt:
• Stocuri insuficiente de anticorpi monoclonali, necesari în primele faze ale bolii COVID-19, în special pentru pacienții cu comorbidități;
• Stocuri insuficiente de Remdesivir – medicament antiviral;
• Stocuri insuficiente de anticoagulanți – Clexane, de exemplu – necesari în tratamentul bolii.


Referitor la stocurile insuficiente de anticorpi monoclonali, am adresat deja o interpelare Comisiei Europene. Vreau să mă asigur că aceștia vor ajunge la Sibiu, așa cum în valul anterior al pandemiei, prin cererea mea de activare a Mecanismului de Protecție Civilă al UE, au ajuns, la spitalul din Sibiu, anticorpi monoclonali din Italia. Sunt, de asemenea, în contact cu reprezentanții companiilor producătoare de anticoagulanți pentru ca aceștia să fie disponibili în spitalele din țară. Mă voi adresa Ministerului Sănătății pentru a afla de ce nu există achiziții suficiente de Remdesivir și voi cere suplimentarea livrărilor de tratamente necesare pentru Secția Clinică Boli Infecțioase”, adaugă europarlamentarul sibian.


80% dintre pacienții internați în Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți sunt nevaccinați. În continuare vaccinul este singura modalitate de a preveni formele grave ale bolii COVID-19. Îi îndemn pe sibieni să aibă încredere în știință, nu în populiști și să se vaccineze, protejându-se, astfel, pe ei și având grijă de cei dragi”, încheie Nicu Ștefănuță.


Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR. Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și membru supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare