11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024
Array

Un nou proiect Erasmus+ la Colegiul „Octavian Goga” din Sibiu

Știri din Județ

Debutul unui nou proiect Erasmus+ în care Colegiul National „Octavian Goga” este partener cu instituții educaționale din spațiul european, a reprezentat un prilej de bucurie pentru reprezentanții Colegiului, potrivit cnogsibiu.ro.

Proiectul se numește PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU (Project n°. 2021-1-IT02-KA220-SCH-000024160) și este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

Perioada de derulare este 1 decembrie 2021- 30 noimbrie 2023.

Partenerii de proiect sunt:

  1. IESS Istituto Europeo Studi Superiori S.c.s., Reggio Emilia, Italia
  2. ESJS Escola Secundária José Saramago, Mafra, Portugalia
  3. CSDS Colegio Santo Domingo Savio, Ùbeda, Spania
  4. Emphasys Interactive Solutions Ltd, Nicosia, Cipru
  5. IFOA Istituto Formazione Operatori Aziendali, Reggio Emilia, Italia

Coordonatorul proiectului este prof. Corina Dragoman, iar responsabilul pentru elaborarea materialelor științifice este prof. Codruța Burlea.

În cadrul programului, partenerii vor proiecta, produce și implementa un curs complet modular de Educație pentru Mediu, care îi va ajuta pe tineri să conștientizeze și să abordeze eficient oportunitățile, riscurile și provocările de mediu pe care le vor întâlni pe parcursul vieții.

Pentru fiecare modul de învățare va fi elaborat un set de materiale didactice digitale, ceea ce va permite parcurgerea cursului și de la distanță, în modul e-learning. Acest lucru se datorează și situației de urgență actuale legate de COVID-19 și ca răspuns la nevoia tot mai mare de metode de învățare la distanță.

Lista modulelor și unităților de învățare a fost discutată de partenerii internaționali în cadrul a 2 întâlniri care au avut loc online, în 13 ianuarie, respectiv 7 februarie 2022. Curriculum-ul va fi definitivat în cadrul unei întâlniri fizice care va avea loc în România, în mai 2022.

Toate materialele didactice (programa, prezentări, notele profesorului, videoclipuri, link-uri către resurse externe, fișe de lucru etc.) vor forma un Manual interactiv, accesibil printr-o platformă specifică on-line.

Elevii colegiului vor fi implicați activ atât în faza de concepere a materialelor de lucru, cât și în etapele de pilotare și implementare. Vor participa, de asemenea, la activități de diseminare, organizate pe parcurs precum și în cadrul unui eveniment de multiplicare ce va avea loc în anul al doilea de proiect.

Cursul creat pe parcursul proiectului va dezvolta subiecte inovatoare legate de durabilitate/sustenabilitate și protecția resurselor naturale, aparținând celor patru unități tematice care acoperă obiectivele de mediu și sustenabilitate ale Agendei 2030, adoptată la 25 septembrie 2015 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite:

A) PROTECȚIA PATRIMONIULUI DE MEDIU ȘI AGRICOL

B) MANAGEMENTUL RESURSELOR GLOBALE

C) PRACTICI INOVATIVE SUSTENABILE

D) COMBATEREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL