5.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Campanie pentru colectare de carte nouă, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, demareazăproiectul „Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!”.

Campania de strângere de publicații noi pentru copii și tineret beneficiază de susținerea unor parteneri importanți care conștientizează faptul că accesul la carte, lectură și resurse culturale actuale constituie elemente fundamentale în educația generațiilor tinere: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, TeatrulGong Sibiu, Librăriile Cărturești, Humanitas Sibiu și DivertaDacia Traiană Sibiu, Radio România Cultural, Capital Cultural și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Publicitate

Progresul și dinamica noilor tehnologii au amplificat cerereamembrilor comunității de a avea acces la informație actualizată și, implicit, accelerarea și diversificarea producției editoriale. De aceea, prin campania „Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!”, Biblioteca Județeană ASTRAlansează invitația tuturor sibienilor și nu numai, de a contribui la efortul comun de a face cât mai atractivă oferta de lecturi pentru copii și tineri.

Sugestii pentru achiziții de carte sunt disponibile pe website-ulBibliotecii sau în librăriile partenere. Publicațiile donate se colectează la sediul central sau în filialele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, la sediile librăriilor partenere sau pot fi preluate direct de la donatori. 

„Publicațiile cele mai solicitate sunt cele destinate copiilor și adolescenților, din literatura română și străină, cărțile de ficțiune, materialele educaționale imprimate și audiovizuale. Încurajăm membrii comunității, pe care o susținem și în mijlocul căreia trăim, să ni se alăture în acest demers, prin donarea de publicații editate recent. Cărțile vor ajunge la utilizatori fie în cadrul bibliotecii publice, fie în alte spații de lectură create în comunitățile care beneficiază de acces restrâns la cultură și educație.”, precizează dl. Ioan Mihail Cruciat, manager interimar al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.  

 

Susțineți colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu prin donații în contul Asociației „Prietenii Bibliotecii ASTRA”!

● IBAN: RO27 BTRL RONC RT05 3947 3401 ● CIF: 42330276 ●

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri