18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cinci motive pentru care este nevoie sa reciclezi

Știri din Județ

Reciclarea este unul din cele mai ușoare și eficiente moduri prin care putem proteja mediul înconjurător.

5 Motive pentru care este nevoie să reciclezi:

  • Reciclarea unei singure cutii de aluminiu este echivalentă cu salvarea unei cantități de energie suficiente pentru a alimenta un televizor timp de 3 ore. Reciclarea cutiilor de aluminiu salvează 95% din energia necesară producerii de aluminiu nou, din bauxită. Rata de biodegradare a acestui metal este de 200-500 de ani.
  • În fiecare an, un copac obișnuit poate curăța aerul de aproximativ 30 de kilograme de poluanți. Așadar, reciclarea hârtiei poate avea efecte pozitive însemnate asupra mediului. Dacă este reciclată o tonă de hârtie, sunt salvați nu mai puțin de 17 copaci maturi, aproximativ 21000 de litri de apă, un spațiu de 3 metri cubi la groapa de gunoi, 2 barili de petrol (un baril este echivalentul la aprox. 160 litri) și 4000 kw/h energie electrică. Dacă aceeași tonă de hârtie ar fi arsă ar rezulta 680 kilograme de dioxid de carbon.
  • Sticla este singurul material care poate fi reciclat la infinit. De asemenea, poate fi reutilizată după spălare de nenumărate ori, așa că nu te mai grăbi să arunci un borcan la coșul de gunoi.
  • Aproximativ 12% din deșeurile menajere sunt ambalaje de plastic. O cutie de plastic este degradată în aproximativ 400 de ani, iar o sticlă de plastic în 1000 de ani. Adică va exista timp de 33 de generații. Ce ai face atâta timp cu ele în casă dacă nu le-ai putea arunca? Cei câștigați de acest subiect pot afla că există diverse coduri inscripționate pe ambalaje, reprezentând diferite tipuri de categorii de plastice, fiecare având caracteristicile și riscurile lui pentru mediul înconjurător.
  • Bateriile și acumulatorii de toate tipurile, împreună cu becurile clasice, economice și neoanele trebuie reciclate din cauza prezenței de metale periculoase în componența lor (exemple: plumb, cupru, arsen, mercur, zinc, crom, cadmiu, taliu etc. ), care odată deversate în ape și pe sol devin extrem de toxice.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri