17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Cum să reciclezi și de ce ar trebui să o faci?

Știri din Județ

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor, de doar 14%, potrivit unui infografic al Monitorului Social. Doar Malta reciclează un procent mai mic din totalul deșeurilor municipale generate (6%).

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de reciclare a deșeurilor, de doar 14%, potrivit unui infografic al Monitorului Social. Doar Malta reciclează un procent mai mic din totalul deșeurilor municipale generate (6%).

IMPORTANȚA RECICLĂRII
De ce ar trebui să reciclăm? Este un concept destul de simplu. Când transformi ceva vechi în ceva nou, este benefic pentru mediu în mai multe moduri. Materialele și resursele naturale nu sunt irosite. Se economisește energie în timpul procesului de fabricație. Sunt mai puține deșeuri care ajung la gropile de gunoi. Ca să nu mai vorbim că ajută la menținerea în siguranță a faunei sălbatice.


Cu toții putem face diferența practicând reciclarea adecvată. După cum spune situl de gunoi și reciclare din Arlington Virginia, „Reciclabilele sunt colectate la nivel local, dar sunt afectate la nivel global”.

CUM SE RECICLEAZĂ
Principalul obstacol în calea reciclării este înțelegerea procesului. Asta înseamnă să știi unde și ce să reciclezi. Fiecare oraș are propriile reglementări și procese de reciclare. Asigurați-vă că vă faceți cercetările.
UNDE SE RECICLE
Există o serie de locuri pe care le puteți amenaja pentru o reciclare ușoară. Casa ta se va baza pe reglementările locale ale orașului.

Consultați departamentul de reciclare pentru a afla lucruri precum:
Ce tip de recipient ar trebui să folosiți?
Când și cum sunt colectate materialele?
Ce articole sunt acceptate?
Trebuie să programați o ridicare specială (deșeuri electronice sau metale)?
Există anumite particularități care ar împiedica reciclarea articolelor dvs.

CE SĂ RECICLEZI?
Sunt puține materiale care nu pot fi reciclate. Cele mai comune materiale reciclabile includ hârtia, bateriile, materialele plastice și sticla.

Hârtie
Potrivit unor studii, produsele din hârtie reprezintă cel mai mare procent lume. Aceasta este o tendință ascendentă care poate continua să se îmbunătățească. Asigurați-vă că nu păstrați reviste, cutii de carton și corespondență departe de gunoi.

Plastic
Plasticul pune un factor de stres suplimentar pentru depozitele de gunoi, deoarece poate dura între cinci și 600 de ani pentru a se descompune.

Sticlă
 Este posibil să aveți borcane de gem, recipiente pentru dressing sau sticle de băutură care pot fi toate clătite și reciclate.

Metalele
Puteți recicla acele cutii de supă, cutii de sifon și chiar folie de aluminiu! Asigurați-vă că curățați orice particule de mâncare înainte de a le arunca în coșul de reciclare.

Baterii


Bateriile auto pot fi reciclate. Nu sunt singurul tip de baterie pe care îl puteți recicla. Stabiliți ce tip de baterie aveți și găsiți o locație de reciclare.

Deșeuri Electronice

Laptopuri, telefoane mobile și televizoare. Aceste produse pot conține substanțe toxice, așa că eliminarea lor în mod corespunzător este și mai importantă pentru planetă.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic