spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Sibiul are nevoie urgentă de un spital modern și echipat la cele mai înalte standarde (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Sibiul are nevoie urgentă de un spital modern și echipat la cele mai înalte standarde, așacum toată România are nevoie de cât mai multe spitale care să ofere românilor servicii medicale de calitate.

USR a sprijinit încă de la început ideea unui spital nou, care să contribuie la sănătatea sibienilor, deoarece actualul spital județean rămâne o unitate medicală cu mari probleme, chiar dacă a înghițit în ultimii ani investiții însemnate. Asta este o realitate pe care nu are rost să o ascundem și totodată un paradox, iar sibienii cunosc foarte bine cât de vechieste și cât de prost administrat a fost, în ultimii ani, acest spital patronat de Consiliul Județean Sibiu.

În același timp, USR nu a fost nicio clipă de acord cu proiectele megalomanice, insuficient studiate, incapabile să-și asigure o finanțare realistă și sustenabilă. Acestea sunt, așa cum au fost întotdeauna, proiecte care au un singur scop: promovarea electorală a politicienilor care le-au inițiat, iar proiectul noului Spital Județean se înscrie foarte bine în această descriere.

Au trecut trei ani de marketing politic pe spatele acestui nou spital, marketing făcut din banii sibienilor, iar proiectul se află în pericol de a rămâne fără finanțare, în timp ce alte județe reușesc să parcurgă cu bine pașii acestei etape.

 

“Prin promovarea cu orice preț a unui proiect nerealist pentru noul spital județean, conducerea Consiliului Județean nu face altceva decât să îndepărteze județul, pe locuitorii săi, de posibilitatea de a beneficia de un act medical rapid, eficient și accesibil tuturor. Prin refuzul de a accepta concluziile specialiștilor și pe cele rezultate din dezbaterile publice referitoare la posibilitățile de finanțare ale unui spital de o asemenea anvergură, conducerea Consiliului Județean Sibiu demonstrează că nu dorește cu adevărat să construiască acest spital, ci folosește proiectul doar pentru a-și alimenta resursele electorale, în virtutea sloganului cunoscut: „candidez pentru a-mi continua proiectele începute”.

“Din păcate, și proiectul noului Spital Județean se alătură celorlalte proiecte care s-au născut cu numeroase probleme de concepție, de documentație și de finanțare, proiecte care nu fac altceva decât să întârzie dezvoltarea și modernizarea județului Sibiu.

Facem apel și de această dată către conducerea Consiliului Județean să accepte și ideile altora și să renunțe la scopurile politicianiste, să redimensioneze proiectul acestui spital al sibienilor, astfel încât el să poată ajunge rapid la finanțarea de care are nevoie” a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda