spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Campanie antidrog în liceele județului Sibiu. Activități inedite de conduită personală

Știri din Județ

Publicitate

,,ABILITĂȚI PENTRU ACȚIUNE”, PROIECT NAŢIONAL DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI, IMPLEMENTAT ÎN JUDEŢUL SIBIU- ,,Abilități pentru acțiune” este un proiect care are la bază programul Lions Quest – un program de ȋnvățare socio-emoțională (Social and Emotional Learning – SEL), implementat la nivelul județului Sibiu de Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog (CPECA) Sibiu.

În prezent, în județul Sibiu, proiectul este implementat de specialiștii CPECA Sibiu, la 13 clase de elevi de liceu de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Tehnic Cibinium Sibiu, Liceul Tehnologic „J. Lebel” Tălmaciu, Colegiul Tehnic Mediensis Mediaş, Liceul Tehnologic Iacobeni şi Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita.

,,Abilități pentru acțiune” cuprinde 8 activități, în cadrul cărora,prin descoperire, conectare, exersare și aplicare, prin intermediul activităților nonformale, jocuri, lucrul in echipe, discuții interactive, sunt atinse diferite teme: o comunitate de învățare pozitivă, dezvoltare personală, sănătate și prevenire, poziția de lider și serviciul în folosul comunității.

Proiectul are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase când sunt presați să consume droguri.

Obiectivele proiectului sunt:

•​Formarea unor abilităţi de viaţă (sociale și emoționale), necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri, 

•​Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a părinţilor referitor la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri

Experți şi organizații de renume din întreaga lume recunosc programul Lions Quest pentru eficiența lui ȋn domeniile învățării socio-emoționale, prevenirii consumului de droguri şi alcool, precum şi învățării prin servicii ȋn folosul comunității.  

Proiectul ,,Abilități pentru acțiune” are aceleaşi obiective, utilizează resursele pedagogice ale modulului  Lions Quest –  Abilități pentru acțiune (Lions Quest – Skills for Action-level II) şi se adresează elevilor din ȋnvățământul liceal. 

Deoarece perioada liceului coincide cu depășirea dependenței față de autoritatea adulților, creșterea importanței valorii personale și o mai mare exprimare de sine, programul se axează pe două credințe fundamentale: toți elevii au calități și atunci când sunt sprijiniți de mediul lor, elevii se  dezvoltă emoțional, social și școlar, dobândind  abilități pentru a gestiona situațiile dificile din viața lor. 

Parteneri, la nivel național, în implementarea acestui proiect,alături de Agenția Națională Antidrog, sunt: ASOCIAṬIA CLUBURILOR LIONS DISTRICT 124 ROMÂNIA și MINISTERUL EDUCAŢIEI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor