0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scandal la Liceul din Iacobeni. Un angajat acuzat de tentativă de agresiune sexuală

Știri din Județ

Liceul Tehnologic din comuna Iacobeni, județul Sibiu este în mijlocul unui scandal de proporții. Un angajat tehnic al instituției este acuzat de tentativă de agresiunea sexuală asupra unei fetițe din ciclul primar.


Polițiștii au deschis la finele lunii martie un dosar penal pentru a cerceta acuzațiile aduse angajatului. Dosarul este în lucru sub îndrumarea procurorului de caz. Imediat după deschiderea dosarului și primele audieri ale părților, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a sesizat Inspectoratul Școlar (IȘJ) pentru a se lua măsuri.

Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu ne-a confirmat că instituția a primit solicitarea de la Poliție. Ei au trimis-o mai departe la conducerea liceului din Iacobeni.

Zămăcău Vasile, directorul liceului din Iacobeni ne-a declarat că momentan angajatului i s-a interzis accesul în corpul școlii unde învață fata. Conducerea liceului așteaptă soluționarea dosarului de anchetatori pentru a lua alte măsuri.

Tentativa de agresiune sexuală conform articolului 216 din Codul Penal, unde este momentan încadrată fapta, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Conform legii, până la o decizie a instanței, persoana acuzată se bucură de prezumpția de nevinovăție.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș