19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Scrisoare către profesori și părinți: ”În loc de flori de 8 martie, donați către copiii din Ucraina”

Știri din Județ

Maria Neamtiu-lonica, în numele Asociatiei Prichindeii Caragiale, de la Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” din Sibiu, într-o scrisoare adresată profesorilor și părinților, propune ca anul acesta să fie redirecționați, către copiii refugiați din Ucraina, banii care ar fi fost cheltuiți pentru tradiționalele flori de 8 Martie.


Stimați profesori ”I.L. Caragiale”,
Inspirați de ideea propusă de dna profesor Diana Cătălina Popa, din Galați, ca anul acesta să fim solidari cu situația grea a oamenilor din Ucraina, și să redirecționam banii pe care i-am da pe florile pentru 8 Martie către cauzele care îi sprijină pe aceștia, vă propunem un exercițiu de solidaritate în comunitatea noastră, a profesorilor și a părinților Școlii IL Caragiale.
Rugăm astfel doamnele învățătoare și profesoare din școala noastră, care doresc să se implice în această acțiune, să propună colectivelor claselor, să doneze banii pe care i-ar cheltui pe buchetul de flori, de 8 Martie, pentru a sprijini copiii ucraineni în această situație extrem de dificilă.
Fiecare clasa poate dona respectiva suma către asociația scolii, Asociația Prichindeii Caragiale, cu mențiunea „solidaritate Ucraina”, la detalii plată, toate donațiile
primite pe aceasta cale urmând să le redirecționam către o instituție care vine în sprijinul copiilor ucraineni (un exemplu :eforturile Salvați Copiii Romania pentru copiii ucraineni).
Considerăm acțiunea un gest de solidaritate în comunitate. Transmitem copiilor,
părinților, orașului nostru, un exemplu al școlii noastre, de umanitate, implicare, empatie fata de semenii noștri care trec acum prin război.
Gestul nostru nu ar avea aceeași însemnătate fără ca noi (părinții si profesorii) să le vorbim copiilor despre acest război, să le ascultam temerile și întrebările, să le transmitem ce a făcut omenirea pentru a evita războiul, cum apar și rezolvăm conflictele între oameni sau țări.
Vă rugăm astfel să adresați subiectul si la școală, spre binele copiilor, care oricum
discuta între ei acest subiect, de asemenea, noi părinții ne angajăm să realizam o
colecție de materiale informative despre cum vorbim copiilor despre război, pe care o vom transmite părinților ulterior.
Va mulțumim!


SOLIDARITATE UCRAINA. DONATII
ASOCIATIA PRICHINDEII CARAGIALE
Cont bancar: RO41BTRLRONCRT0447955201
Detalii plata: solidaritate Ucraina

Asociația Prichindeii Caragiale este o asociație non-profit, creată de părinții elevilor școlii Școlii Gimnaziale 16 „Ion Luca Caragiale” Sibiu pentru sprijinirea financiară, materială și organizațională a conducerii și a cadrelor didactice, având ca prim scop interesele copiilor și ale părinților.

Profesoara Diana Cătălina Popa de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galați a lansat anul acesta inițiativa ”Profesoare fără mărțișoare” pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina:

Le invit cu drag pe doamnele educatoare, învățătoare și profesoare, ca de altfel pe toate femeile extraordinare din preajma mea, să se alăture inițiativei noastre: PROFESOARE FĂRĂ MĂRȚIȘOARE. Pentru că în martie 2022 pământul arde, hai să renunțăm la flori și la mărțișoarele tradiționale. Ne vom arăta iubirea față de fetele și de femeile din viața noastră donând cele necesare refugiaților ucrainieni, cu șnur de mărțișor sau fără. Anul acesta îi dăm rost bun primăverii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri