spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Rețineri pe bandă rulantă în județul Sibiu. Tâlhării și furturi, în doar câteva săptămâni

Știri din Județ

Publicitate

În județul Sibiu, în ultimele săptămâni. polițiștii sibieni au avut de-a face cu diferite cazuri de furt și tâlhării. Prejudiciul depășește 20.000 de lei. Imediat după instrumentarea dosarelor, toți autorii au fost reținuți.

Polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Roșia, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Acesta, în data de 26 februarie, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, ar fi lovit o femeie în vârstă de 79 de ani și i-ar fi smuls poșeta. Cu ajutorul unui martor, polițiștii care au intervenit imediat după comiterea faptei au reușit identificarea și prinderea presupusului autor, precum și recuperarea genții femeii.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 3 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a presupusului autor.

O zi mai târziu, un alt dosar de furt calificat a avut rezolvare. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Laslea, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Bărbatul este bănuit că, în perioada 1-2 martie, ar fi sustras bani din automate de spălare, automate de băuturi calde și dintr-o pizzerie mobilă de pe raza localității Șelimbăr, creând un prejudiciu de 15.000 de lei. Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Și Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au reușit să-i trimită pe răufăcători după gratii. Patru bărbați, domiciliați în localitatea Șeica Mare,  pe numele cărora Judecătoria Făgăraș a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, au fost reținuți și încarcerați Este vorba despre un bărbat în vârstă de 19 ani, condamnat la executarea unei pedepse de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, un bărbat în vârstă de 54 de ani, condamnat la executarea unei pedepse de 4 ani pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni, respectiv doi bărbați în vârstă de 23 și 48 de ani, condamnați la executarea unei pedepse a câte 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?