5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Senatorul USR Ştefan Pălărie a venit la Sibiu să afle despre învăţământul dual

Știri din Județ

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în Comisia pentru învățământ din Senatul României, a făcut mai multe vizite astăzi la Sibiu la unităţi educaţionale care predau în sistem dual. El a profitat de Ziua Meseriilor şi a vizitat liceele tehnologice Henri Coandă şi Independenţa. Senatorul s-a arătat foarte interesat în a promova în parlament mai mult conceptul de învăţământ dual.

De dimineaţă senatorul USR a vizitat şi grădiniţa de la fabrica sibiană Continental. Aici a discutat despre investiţia în educaţie de la grădiniţă până la facultate pe care investitorii de la Continental o fac la Sibiu.

Pălărie s-a arătat impresionat de reuşita învăţământului dual de la Sibiu spre deosebire de alte judeţe din ţară. „Există la nivelul parlamentarilor USR un grup de lucru care dorește să introducă stimulente pentru învățământul dual” a anunţat senatorul Pălărie. Tot el a precizat că în urma discuţiilor de astăzi de la Sibiu cu diferiţi factori implicaţi în domeniul învăţământului dual a înţeles mai bine de ce este nevoie din partea legislativului. „Stimulentele pot include deductibilități suplimentare pentru firmele implicate în învățământul dual. Este nevoie și de consiliere și îndrumare pentru elevii care pot merge in învățământul dual” a mai precizat senatorul Pălărie. El a declarat că va merge prin ţară să vadă şi alte exemple de învăţământ dual, astfel încât propunerea legislativă să fie făcută cu sprijinul celor direct implicaţi în acest tip de educaţie.

Alături de senatorul USR au fost şi preşedinta organizaţiei judeţene USR, Ruxandra Cibu Deaconu, cât şi consiliera locală de la Cisnădie, Mihaela Seuşan, profesor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș