25.2 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

MEDIAŞ: Obligativitatea declarării persoanelor străine

Știri din Județ

Având în vedere actualul context internațional privitor la persoanele refugiate din Ucraina, reamintim faptul că legislația română în vigoare conține anumite prevederi, a căror obligativitate trebuie respectată – se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Mediaş.

Astfel, potrivit articolului 12 al OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește, au obligativitatea să anunțe organul de poliție competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării, respectiv a găzduirii. În situația în care străinul este cazat într-o unitate hotelieră, administrația acesteia are obligația de a comunica datele organului de poliție competent. Prin urmare, îi îndemnăm pe toți medieșenii care se află în această situație să se adreseze Poliției Municipale Mediaș.

Publicitate

Pentru operativitatea acestei activități, persoanele fizice și juridice pot anunța prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau prin adresa de mail cop@sb.politiaromana.ro, despre cazarea acestor persoane, numărul persoanelor din fiecare locație, perioada de cazare/găzduire, locul de proveniență, precum și intenția de a pleca spre altă locație.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri