3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Consiliul Judeţean Sibiu: Negocierile pentru achiziţia Casei Hermes blocate de PSD

Știri din Județ

Consilierii judeţeni PSD Sibiu au anunţat că se abţin de la votul proiectului de hotărâre care prevedea începerea negocierilor pentru cumpărarea Casei Hermes din Sibiu, Piaţa Mică 11. Imobilul este scos la vânzare de FDGR fiind evaluat la 1,466 milioane euro. Momentan imobilul găzduieşte o secţiune din Complexul muzeal ASTRA.

Consilierii PSD au anunţat înaintea votului că se vor abţine deoarece negocierile se încep doar în baza exportizei comandate de vânzător. Expertul contractat de FDGR a evaluat anul trecut în aprilie imobilul la 1,466 milioane euro. Laura Barac, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD, a declarat că partidul său nu se opune achiziţiei, dar i se pare normal ca şi Consiliul Judeţean Sibiu să comande o evaluare a imobilului, în calitate de cumpărator. Abia apoi să fie începute negocierile.

Liderii consilierilor PNL şi USR s-au arătat însă de acord cu forma iniţială a proiectul de hotărâre. Dar legea stabileşte că pe proiecte de hotărâre care privesc patrimoniul este necesar consensul a două treimi dintre consilieri. Proiectul a trebuit retras de pe ordinea de zi. Consilierii judeţeni FDGR s-au abţinut de la vot, ei fiind reprezentanţii vânzătorului imobilului în acest context.

Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu a precizat că retrage proiectul şi va contracta o evaluare externă a imobilului. Ea a precizat însă că la negocieri va cere să participe reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice. Cîmpean a atras atenţia că preţurile în piaţa imobiliară au crescut în ultimul an şi noua evaluare a imobilului s-ar putea să ofere o valoare de piaţă mult mai mare decât cea anunţată de evaluatorul FDGR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș