14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO-FOTO: „WOW, ce tare!”. Zeci de copii s-au jucat cu tehnica Poliției din Sibiu

Știri din Județ

A fost forfotă mare, astăzi, în Piața Habermann din Sibiu, acolo unde, polițiștii sibieni au organizat o mulțime de activități demonstrative. De la tehnici de luptă și până la ateliere de Legislație Rutieră.

Toate menite să evidențieze sărbătorirea Zilei Poliției Române. Datorită pandemiei COVID, dar și a restricțiilor, s-a decis ca atelierele de prezentare să fie organizate cu o zi mai devreme, ca toată lumea să se poată bucura din plin. Astfel, cei ce au lipsit astăzi, pot admira dotările Poliției Române și mâine, chiar de ziua lor oficială, 25 Martie.

Copii au rămas uimiți, dar și plăcuți impresionați de dotările autopecialelor de Poliție și nu au ezitat să se urce în ele, pornind semnalale acustice și luminoase. Cei mai mulți s-au îndreptat spre standul celor de la “mascați”, acolo fiind prezentate armele cu care aceștia intervin, de la pistoale, puști și până la scuturi și grenade. Și pentru că asta nu este tot, în lateralul standului celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, a fost organizat un poligon de airsoft, unde cu mic cu mare, au putut trage la țintă cu pistolul de airsoft.

Celebrul polițist Viorel Teacă, cadou superb pentru școlăreii de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu

Pentru că au fost prezenți la fiecare activitate organizată de Poliția Sibiu, dar și extraordinar de activi și receptivi, celebrul polițist Viorel Teacă le-a pregătit o surpriză școlăreilor din clasa a II-a B a Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu. O seară de film, cu popcorn și suc, totul din partea polițistului. Pentru că acesta a înțeles că educația de calitate se face interactiv, nu cu forța.

Tot astăzi, a avut loc o ședință festivă care a cuprins următoarelemomente: acordarea premiilor „Polițistul anului” la categoria ofițer și agent de poliție, avansarea la gradul profesional următor, la termen a 111 polițiști (23 ofițeri de poliție și 88 de agenți de poliție) și înainte de termen a 19 polițiști (4 ofiţeri şi 15 agenţi de poliţie), precum și acordarea a 102 diplome de excelență unor structuri ale poliției și poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite şi nu numai.

POLIŢIȘTII ANULUI au fost desemnați domnii inspector de poliție COZMA Alexandru, Serviciul Investigații Criminale și domnului agent principal de poliție DURCA Ioan Andrei, Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Sibiu.

Cei doi polițiști s-au evidențiat în anul 2021 prin contribuția adusă în soluționarea mai multor cauze penale complexe, finalizate cu probarea activității infracționale a persoanelor implicate și luarea față de acestea a unor măsuri preventive.

La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, polițiștilor sibieni!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri