5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Spitalul Județean Sibiu crește capacitatea de internare și tratare a pacienților non-Covid

Știri din Județ

  • Numărul de paturi din „zona verde” crește de la  736 la 798
  • Spitalul va continua să interneze pacienți infectați cu SARS-CoV2, pentru care sunt disponibile 66 paturi.

Scăderea cazurilor de infecție cu SARS-CoV2 comparativ cu perioada de vârf din valul pandemic 5, respectiv numărul constat redus de pacienți COVID-19 pozitiv care au necesitat internare în ultima perioadă, au determinat necesitarea unei reorganizări a structurii temporare a SCJU Sibiu, cu scopul de răspunde eficient nevoilor pacienților care se adresează celei mai mari unități sanitare din județ.  În acest sens, ca urmare a demersurilor făcute de SCJU Sibiu către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, modificarea structurii organizatorice temporare a fost avizată.

Modificarea de structură presupune creșterea numărului de paturi non Covid de la 736 la 798 și scăderea numărului total de paturi Covid la 66.

Ca urmare a primirii avizului, la nivelul spitalului a avut loc reorganizarea zonelor „verzi” și „roșii” și adaptarea circuitelor medicale, în sensul creșterii capacității de internare și tratare a pacienților non-covid, noua structură fiind deja funcțională.

Per total (zona verde și zona  roșie) numărul de paturi în regim de spitalizare continuă este de 864.

În ceea ce privește zonele non-covid, cele mai importante modificări sunt următoarele:

  • Compartimentul Clinic Oftalmologie redevine integral verde, având un număr de 14 paturi;
  • Secția Clinică Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă este relocată în structura modulară I a SCJU Sibiu (modularul mic)  – 10 paturi;
  • În Secția Secția Clinică Boli Infecțioase sunt disponibile 10 paturi „verzi”, cu circuit separat față de zona Covid;
  • Numărul de paturi  din Secția Clinică Chirurgie Generală I crește de la 29 la 35 iar numărul de paturi din Secția Clinică Chirurgie Generală II crește de la 27 la 38;

Referitor la distribuirea paturilor Covid precizăm următoarele:

  • Spitalul va continua să interneze pacienți cu forme severe și critice de SARS-CoV2, aceștia urmând să fie tratați în structurile de se asistență Covid după cum urmează:
  • 35 de paturi pentru pacienții Covid pozitiv în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase;
  • 10 paturi ATI – Covid  în structura modulară II;
  • 6  paturi pentru cazurile de factură chirurgicală care nu necesită suport de terapie intensivă, în cadrul structurii modulare II a SCJU Sibiu.
  • 13 paturi Covid pentru patologia obstetricală și ginecologică în structura Secției de Obstetrică Ginecologie;
  • 2 paturi ATI Covid – în structura ATI Ginecologie pentru pacientele Covid pozitiv care au nevoie de suport de terapie intensivă;

Subliniem că procesul de reorganizarea este unul complex și că în elaborarea noii structuri s-a luat în considerare derularea lucrărilor de reabilitare/renovare care se derulează în prezent.

Precizăm că structura este una temporară și că organizarea  actuală, cu clădiri, trasee și personal alocat este gândităpentru a putea răspunde prompt în eventualitatea unei creșteri a numărului de cazuri COVID-19 care necesită internare.

Recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenți și să aplice, la nivel  individual, minimele măsuri de siguranță, pentru a se proteja pe sine și pe cei din jur și pentru a limita riscurile de infectare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș