4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A fost suplimentat numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID ai Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a suplimentat numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID în stare gravă.

În lumina ORDINULUI COMANDANTULUI ACTIUNII NR. 9490/04.10.2021 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 precum și în contextul creșterii numărului de cazuri grave și foarte grave de COVD-19, care necesită suport respirator, SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru creșterea numărului de paturi ATI din zona roșie a unității sanitare.


Ca urmare a acestora, numărul paturilor ATI Covid a fost suplimentat cu 6, ajungând la 34. Cele 6 noi paturi sunt localizate în structura Modulară I din cadrul spitalului (modularul mic). În acest context, Secția Chirurgie Plastică a fost relocată, cu caracter temporar, la etajul II al Pavilionului Chirurgical.
SCJU Sibiu mai dispune de 76 de paturi pentru pacienții Covid-19 în cadrul secțiilor, în urma unei suplimentări cu 4 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale.


Precizăm că evoluția numărului de cazuri este monitorizată cu atenție pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea gestionării situației epidemiologice.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș