3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Array

Primăria Sibiu căută în continuare recenzori de teren pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Știri din Județ

În perioada 16 mai – 17 iulie 2022 va începe etapa de colectare în teren a datelor necesare pentru Recensământul Populației și Locuințelor, prin interviuri față în față cu cetățenii care nu s-au autorecenzat online în perioada 15 martie – 15 mai.

Pentru această acțiune, Primăria Sibiu caută în continuare recenzori de teren, dat fiind faptul că la primul apel nu s-au angajat decât aproximativ 100 de persoane din totalul personalului necesar, fiind căutați încă 60 de recenzori.

Reamintim condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați:

• Să aibă minim 18 ani împliniți la data selecției

• Să fi absolvit cel puțin studiile medii (diplomă absolvent liceu)

• Să nu aibă cazier judiciar

• Să știe să utilizeze o tabletă

• Să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, să fie cordial, plăcut, metodic și riguros

• Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare.

Experiența în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal la recensământul general agricol), reprezintă un avantaj. Activitatea unui recenzor presupune munca pe teren, disponibilitate de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore/zi și de a lucra în weekend.

Modul de înscriere: Persoanele interesate trebuie să completeze cererea și chestionarul, care pot fi descărcate https://www.sibiu.ro/new/pdf/Model_cerere_si_chestionar_personal_recensamant.pdf . Apoi fie le vor semna olograf și le vor scana, fie le vor semna digital și le vor transmite pe adresa de email: pms@sibiu.ro.

De asemenea, documentele se pot depune fizic, la sediul Primăriei Municipiului Sibiu str. S. Brukenthal nr. 2 – Centrul de Informații pentru Cetățeni. Plata pentru munca de recenzor a fost stabilită prin hotărârea guvernului nr. 1071/2020:“

Plata recenzorilor se face în funcție de numărul de chestionare completate prin interviu față în față, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea persoanei» şi 3,5 lei pentru «Secțiunea pentru recenzarea locuinței», inclusiv «Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit».”

Precizăm că, în conformitate cu legislația, participarea fiecărui cetățean la recensământ este obligatorie, refuzul de a furniza informațiile solicitate sau furnizarea de date eronate fiind sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș