spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Studenții militari ai AFT Sibiu – voluntari pentru o cauză nobilă

Știri din Județ

Publicitate

Studenții militari din corpul cadeților „Gl.mr. Nicolae USCOI” din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au primit provocarea American Councils for International Education #44ForFriends (American Councils for International Education – Romania), pentru activități de voluntariat social în sprijinul cauzelor identificate în zona de acțiune, în primele zece zile din Aprilie 2022.

Astfel, studenții militari au identificat Fundația pentru educație ECO socială Kinderbauernhof, care funcționează din 1992 sub directa îngrijire a doamnei Hermine JINGA (82 de ani) și domnului Ioan JINGA (78 de ani), obiectul principal de activitate fiind administrarea unui centru rural de zi pentru copiii defavorizați din comunitatea din satul RUSCIORI. Fundația a renovat și transformat o casă parohială într-o tabără, spațiu necesar pentru hrănirea, educarea, supravegherea la teme a unui număr de 45 de copii cu vârste între 4 și 12 ani. Cadeții militari și-au propus renovarea și utilarea unui loc de joacă, lucru realizat pe 08.04.2022.

A doua activitate sprijină Proiectul Bisericii Ortodoxe din Gușterița care vizează salvarea casei românești din lemn, veche de 200 de ani, din vechea vatră a satului Gușterița. În primă etapă casa va fi restaurată în vederea creării unui muzeu viu in situ. Cadeții au fost inspirați de determinarea părintelui paroh care a transformat un grajd într-o șură culturală și au contribui prin a începe renovarea casei românești din lemn în zilele de 2 și 9 aprilie. Coordonatorii acestor acțiuni au fost sd.cap. Daria BUTOIU și sd.frt. Rareș Andrei PĂUNA.

De asemenea, studenții militari au contribuit la ecologizarea unui spațiu educațional în cadrul Centrului de Plasament Orlat, acolo unde au și petrecut timp cu copiii din centru, jucându-se împreună. Coordonatorul acestei acțiuni a fost plt.adj.pr. Ioan ANGHEL.

La toate cele trei proiecte au participat un număr de 72 de studenți. Corpul cadeților va continua munca la aceste proiecte și în afara săptămânii #44ForFriends.
Semper una!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor