spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Partidul Forţa Dreptei lansat oficial la Sibiu cu atacuri la PNL şi Iohannis

Știri din Județ

Publicitate

Partidul Forţa Dreptei, înfiinţat de curând de Ludovic Orban, după plecarea sa din PNL, a fost prezentat oficial ca structură activă şi în judeţul Sibiu. La Hotel Ramada, deţinut de o firmă controlată de familia Carabulea, Constantin Şovăială, deputat, a prezentat organizaţia Forţa Dreptei din Sibiu. Alături de el a stat Ludovic Orban şi omul de afaceri sibian Ciprian Faraon.

Evenimentul s-a dorit o prezentare a noii organizaţii în faţa presei, dar şi a politicilor ce le va duce Forţa Dreptei, partid nou apărut pe scena politică. Fraza cheie a evenimentului, repetată de mai mulţi vorbitori, a fost că Forţa Dreptei reprezintă singurul partid real de dreapta de orientare liberală. Iar PNL, partid din care majoritatea actualilor membri ai Forţei Dreptei s-au desprins este „un mic PSD” cum a declarat Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în cabinetul Orban (pe vremea când erau în PNL).

Şovăială este momentan liderul organizaţiei judeţene Forţa Dreptei la Sibiu, secondat ca secretar general de Ciprian Faraon. Au fost prezentaţi şi alţi membrii ai organizaţiei, unii prezenţi în sală. Printre ei am remarcat pe fostul director DSP Sibiu, Gabriel Budescu, dar şi pe fost consilieră a Ralucăi Turcan, Ioana Deaconescu. Alături de ei mai sunt foste cadre militare, psihologi, profesori, studenţi.

Şovăială a promis că va creşte organizaţia la 3.000 de membrii activi, iar Faraon a spus că partidul va scoate la alegerile din 2024 cu 5% mai mult decât media partidului pe ţară.

Ludovic Orban, preşedintele pe ţară şi fondatorul partidului Forţa Dreptei a declarat că va candida la preşedinţia României. El nu s-a sfiit să atace foştii colegi din PNL, inclusiv de la Sibiu, dar şi pe preşedintele Iohannis.

Anul trecut, Constantin Şovăială a candidat la şefia organizaţiei judeţene PNL Sibiu, unde a pierdut la scor în faţa deputatului Raluca Turcan, sprijinită de Daniela Cîmpean. Întrebat acum de jurnalişti dacă foştii colegi din PNL Sibiu care l-au susţinut atunci îl vor urma în noul partid, Şovăială a declarat că cei care au vrut să vină, au venit. Dar şi că alţii vor veni. Orban a intervenit şi a precizat că primarii nu pot trece acum la Forţa Dreptei pentru că îşi pierd mandatul.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri