19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

PNL Sibiu: Liberalii au adus Agnita pe drumul dezvoltării (CP)

Știri din Județ

PNL Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

După un an și jumătate de la alegerile locale, în numeroase comunități sibiene se conturează tot mai evident diferențele dintre vechile administrații locale, adeseori indiferente și separate de interesul cetățenilor, și actualele administrații liberale care dau dovezi constante și semnificative ale angajamentului asumat înspre dezvoltare. 

Printre acestea, Agnita: sub conducerea primarului PNL Alin Schiau și datorită echipei acestuia de la nivelul Primăriei, dar și prin parteneriatul cu conducerea Consiliului Județean Sibiu și cu parlamentarii sibieni liberali, Agnita se remarcă acum drept un model de bune practici în administrația locală, aflându-se în topul județean al performanțelor. „La puțin peste un an de la alegerile locale, efectul muncii în echipă este cu adevărat remarcabil. Zeci de proiecte sunt în implementare, iar cele în pregătire sunt în număr de alte câteva zeci. Viitorul deloc îndepărtat va face demonstrațiile pe care le merită agnițenii după ani de zile de apatie la nivelul administrației locale”, a afirmat Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, după o vizită recentă la Agnita. 

 

Banii obținuți la rectificările bugetare, direcționați către educație

Orașul Agnita a primit sume totale record la rectificarea bugetară, iar o mare parte a acestora a fost alocată educației: acum, în urma unor investiții semnificative, peste 1200 de copii și tineri beneficiază de mobilier modern, de sute de seturi de mese de studiu, dulapuri și alte dotări în grădinițele, școlile și Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” din Agnita.

„Rectificarea bugetară a avut pentru Agnita valori totale în premieră și mă bucur că le-am putut iniția și susține la București alături de colegi. Din sumele ajunse în capitala Văii Hârtibaciului, Alin Schiau a direcționat o bună parte spre Educație, un gest pe care sunt încântată să îl pomenesc aici. Urmează la Agnita un alt demers bazat pe un proiect pe care l-am inițiat ca vicepremier al României și pe care l-am susținut de atunci ca parlamentar. Este vorba despre proiectul pentru achiziția echipamentelor digitale în unitățile de învățământ care la Agnita, în curând, va însemna 2,7 milioane de lei investiți în tablete, routere, infrastructură pentru internet”, a declarat deputatul Raluca Turcan. 

 

Spitalul Orășenesc din Agnita, dotat cu aparatură nouă

Spitalul Orășenesc din Agnita a fost dotat cu aparatură nouă după ce administrația locală a aplicat pe un proiect propus de deputatul sibian Raluca Turcan în timpul mandatului său de viceprim-ministru. Astfel, Spitalul dispune acum de noi aparate de radiologie, ecografe, tărgi, injectomate etc.

„Mi s-au reconfirmat eforturile serioase pe care o comunitate de mărimea Agnitei trebuie să le facă pentru a asigura serviciile unui spital, dar, în egală măsură, mi s-a dovedit din nou că atunci când există determinare, se poate”, a afirmat deputatul Raluca Turcan în urma vizitei la Spitalul Orășenesc din Agnita și a discuțiilor purtate în acest context cu primarul Alin Schiau și conducerea Spitalului. 

 

Proiecte pentru Agnita în valoare de peste 38 milioane de lei 

În prezent, Primăria Agnita are depuse mai multe proiecte pe diferite surse de finanțare și aflate în diverse etape de evaluare sau desfășurare. Dintre acestea, obiective de investiții prin PNI Anghel Saligny au în vedere reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din orașul Agnita și din localitățile aparținătoare Ruja și Coveș, dar și realizarea de sisteme de canalizare menajeră și de canalizare pluvială. 

De asemenea, un alt proiect depus de curând prin PNRR are ca obiectiv renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din oraș. 

Valoarea totală a proiectelor depuse în prezent este de peste 38 milioane de lei. Pentru componenta 10 a Planului Național de Redresare și Reziliență există deja hotărâri de Consiliu date pentru proiecte în valoare de 5,1 milioane de euro. Mai mult, separat de această sumă, un viitor proiect cu valoare estimată de 1,8 milioane de euro are în vedere construirea a 12.5 kilometri de piste de biciclete care să unească Agnita de Ruja și Coveș. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri