23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

Portul tradițional sibian – expoziţie online

Știri din Județ

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu celebrează Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România printr-o expoziție online ce valorifică fotografii realizate în satele județului Sibiu, în timpul cercetărilor în teren derulate de instituție în ultimii ani. Expoziția „Cu drag de portul tradițional sibian” poate fi vizitată la linkul: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=116236778438941&set=a.5284595011603066 .

Imaginile, unele publicate acum în premieră, sunt mărturii peste veac ale sufletului, măiestriei și răbdării cu care au fost lucrate ii și cămăși, cătrințe și șurțe, pieptare și șerpare, vălitori, pălării și căciuli, din cele cinci zone etnofolclorice ale județului nostru: Mărginimea Sibiului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului și Țara Secașelor.

Publicitate

Conform Legii 102/2015, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România este sărbătorită, anual, în cea de-a doua duminică a lunii mai, având menirea de a „evidenţia valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone”.

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu