spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cel mai important concert simfonic de la Filarmonica de Stat Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Joi, 19 mai 2022, ora 19:00 la Sala Thalia din Sibiu de pe strada Cetății, nr. 3-5, va avea loc cel mai important concert simfonic din această stagiune, susținut de violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele.

La conferința de presă susținută astăzi de către managerul Filamrmonicii Cristian Lupeș, alături de violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele, s-a discutat despre cel mai important concert al stagiunii, care va avea loc joi, 19 mai, dar și despre următoarele evenimente din stagiune și despre festivalurile care urmează în sezonul estival.

Krisztina Roman, secretarul Muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu a prezentat programul evenimentelor și festivalurilor din următoarea perioadă:

BILITE AICI: https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-concert-simfonic-extraordinar-73999/

Alessandro Crudele este unul dintre cei mai versatili dirijori italieni ai momentului. S-a născut la Milano, iar în prezent locuiește la Berlin. A studiat vioara și compoziția la prestigiosul Conservator din orașul natal. A început timpuriu pregătirea în arta dirijorală. Din 1999 până în 2003, a urmat Accademia Musicale Chigiana din Siena, unde a obținut mai multe burse și o diplomă de onoare. Ulterior, a studiat sub îndrumarea lui Christoph von Dohnányi și Sir Simon Rattle.
Cunoscut și apreciat pe întreg continentul european, dar invitat regulat și în Asia, Alessandro Crudele va dirija concertul simfonic din această săptămână de la Filarmonica de Stat Sibiu. Repetițiile au început ieri, iar concertul va avea loc joi, 19 mai, de la ora 19.00.

Violonistul Michael Barenboim s-a întors la Filarmonica din Israel într-un turneu cu concerte de vioară de bruch și Ceaikovski, dirijate de G. Noseda. Programul său de recital cu lucrări pentru vioara solo de Sciarrino, tartini, berio și Paganini a fost prezentat prin seria de abonamente de la paris Philarmonie, Elbpharmonie, teatro San carlo, cal performances la Berkeley, fundația Gulbenkian și Boulez Sall din Berlin.

Michael se întoarce la Festivalul Enescu cu Concertul pentru vioară nr. 1 a lul J. Widmann și va relua Concertul pentru vioară de Sxhonberg, de această dată la Musikverein cu radio-Symphonieorchester Wien, sub bagheta lui P. Steinberg.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

În contextul existențeei unui însemnat număr de muzicieni și a unui conservator de muzică, ca și a unei îndelungate tradiții în domeniul interpretării simfonice și de oprp, la 1 ianuarie 1949 a luat ființă Filarmonica de Stat Sibiu, instituție profesionistă de spectacole și concerte care de-a lungul celor peste 70 de ani de existență ca instituție de stat a prezentat mii de concerte simfonice și de muzică de operă, asimilând un vast repertoriu simfonic și liric. Nenumărate cronici din ziare și reviste românești și străine eu elogiat nivelul muzical al concertelor orchestrei sibiene, oglindind totodată calitatea înregistrărilor pentru radio și televiziune, pentru disc și CD. De asemenea, un mare număr de turnee au fost efectuate cu deosebit succes atât în țară, cât și în străinătate – în Franța, Germania, Italia, Austria, Spania, Rusia, Turcia etc.

În ultimii 2 ani activitatea Filarmonicii de Stat Sibiu s-a intensificat remarcabil, orchestra susținând aproape 100 de concerte simfonice în Sibiu, București, Deva, Piatra Neamț, Făgăraș, unele dintre ele fiind difuzate în live-streaming sau post-eveniment pe canalele de televiziune locală și naționale sau pe pagina de socializare a Filarmonicii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda