25.2 C
Sibiu
miercuri, 06 iulie, 2022

Cetățenii pot contribui în îngrijirea spațiilor verzi de pe domeniul public

Știri din Județ

Sibiul are din luna aprilie un nou Regulament și un ghid privindprotecția, conservarea, dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi, acestea putând fi consultate pe https://sibiu.ro/primaria/spatii_verzi

Una dintre cele mai importante modificări aduse de noile documente se referă la modul de implicare a cetățenilor în îngrijirea spațiilor verzi din jurul clădirilor de blocuri. Astfel, sibienii sunt așteptați să contribuie, dacă doresc, dar cu condiția încheierii unui acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu. 

Pentru încheierea acordului de parteneriat, mai întâi trebuie depusă o cerere disponibilă pe link-ul de mai sus. După completare, aceasta se poate depune în format tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu situat în Piața Mare sau poate fi transmisă electronic, scanată, pe pms@sibiu.ro. Odată depusă cererea completată însoțită de documentele necesare, persoana în cauză va fi contactată pentru încheierea acordului de parteneriat. 

Cetățenii care au încheiat acest acord se pot implica în îngrijirea unui spațiu verde, prin:

• salubrizarea spațiului verde prin colectarea deșeurilor;

• tunderea gazonului în perioada martie – noiembrie

• greblarea spațiilor verzi;

• plantarea materialului dendrologic și floricol;

• udare

NU este permis cetățenilor sau altor entități private:

• să taie arbori

• să toaleteze arborii

• să mobileze sau să ocupe spațiile verzi diferite obiecte interzise

• să îngrădească spațiile verzi publice cu garduri sau alte mijloace 

În acest context, Primăria Municipiului Sibiu salută inițiativaAsociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu care, în parteneriat cu firma Keep Calling, distribuie echipamente și unelte pentru îngrijirea spațiilor verzi. Îi așteptăm pe cetățenii care s-au arătat foarte interesați de acest program să încheie un acord de parteneriat pentru a le putea folosi în acord cu prevederile Regulamentului.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri