18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

Știri din Județ

În fiecare an pe 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte la nivel mondial „Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”, cu scopul de a onora memoria victimelor accidentelor de muncă și de a promova prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Cu această ocazie Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a organizat, vineri 13 mai, o întâlnire la care au participat 42 de persoane reprezentanţi ai angajatorilor și angajaților din judeţul Sibiu, lucrători cu atribuții în domeniul S.S.M., inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu și alte persoane interesate. Întâlnirea a debutat cu un moment de reculegere în onoarea memoriei victimelor rezultate în urma producerii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

În cadrul întâlnirii de la Sibiu, s-a prezentat un material având ca temă ”Situația accidentelor de muncă produse în anul 2021”.

S-au evocat, în timpul desfășurării activității, câteva dintre accidentele de muncă soldate cu decesul lucrătorilor comemorați.

Statistica anilor precedenți arată că, la nivelul județului Sibiu, în anul 2020 au fost înregistrate 137 accidente de muncă soldate cu 3 decese iar în anul 2021 au fost înregistrate 146 de accidente de muncă soldate cu 3 decese.

Organizaţia Internaţională a Muncii afirmă că, dacă există un dialog social eficient, guvernele şi partenerii sociali pot fi implicaţi activ în toate etapele proceselor de luare a deciziilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Dialogul social nu numai că contribuie la îmbunătăţirea politicilor şi strategiilor de securitate şi sănătate în muncă, ci este, de asemenea, esenţial pentru a stimula asumarea şi angajamentul, deschizând calea pentru implementarea lor mai rapidă şi mai eficientă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc