spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Unde va fi parcarea STS Sibiu primită cadou

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a publicat în exclusivitate acum două săptămâni cererea celor de la STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) pentru a primit de la Primăria Sibiu un teren de peste 800 metri pătraţi drept parcare la noul sediu construit pe strada Oituz. Primăria le-a aprobat în principiu 527 mp. Apoi a intrat pe fir şi Guvernul României care a întărit cererea STS către Primărie.

Joi, 26 mai, consilierii locali sibieni vor avea pe masă un proiect de hotărâre care stabileşte trecerea acestui teren de 527 mp, pentru care Primăria a plătit deja lucrări cadastrale, către statul român, mai exact în folosinţa STS. Scopul declarat de la STS este siguranţa noului sediu şi… parcări.

SIBIU INDEPENDENT a consultat hărţile cadastrale întocmite pentru acest teren şi am putut delimita cu roşu pe hartă unde va fi parcarea STS. Cu albastru este marcată noul sediu STS.

Decizia este controversată din prisma Regulamentului Local de Urbanism care NU permite la Sibiu astfel de construcţii care să nu aibă din start prevăzute locuri de parcare, fie şi subterane. Se pare că în cazul STS s-a putut face o excepţie de la regulă, deşi nu este legal.

Arhitecţii şi urbaniştii contactaţi de SIBIU INDPENDENT au declarat că de la momentul autorizării construcţiei trebuia să existe această cerinţă a locurilor de parcare.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor